Dolar 32,4621
Euro 34,7707
Altın 2.440,78
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 20°C

İnşaat Sektörünün Geleceği Nasıl Olacak?

İnşaat Sektörünün Geleceği Nasıl Olacak?
2

İnşaat sektörünün geleceğine bakmak için biraz geçmişe gitmek gerekir. İnşaat, yapım, ustalık işleri gibi insanlık tarihinin başından beri gelişim göstermiştir. Antik şehirlerin kurulması ve piramitlerin yapılması düşünüldüğünde yaklaşık 4000 yıllık bir geçmişe sahiptir. İnşaat mühendisliği ise Mimar Sinan ile başlayan yaklaşık 500 yıllık bir geçmişe sahiptir.

Kurumsal Web Tasarım

İnşaat sektörü toplumların ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda her yıl yeni malzeme, teknik, yazılım, metot, araç vb. bulunmak suretiyle gelişme gösteriyor. Çökmez inşaat, geleceğin teknolojisi ile yapmış olduğu yapılarla müşterilerine güven veriyor.

İnşaat Sektörü’nün Gelişimini Etkileyen Temel unsurlar

İnşaat sektörünün gelişimini tetikleyen ana unsurları şu şekilde sıralanabilir;

  • Havalimanı, üstler, demiryolu, otoyolu vb. lojistik kapasitedeki artışlar,
  • Barajlar, göletler, su yapıları, arıtma tesisleri gibi altyapı ihtiyacı, 
  • Artan nüfus ve şehirleşmeden kaynaklanan konut İhtiyacı, 
  • Ticaret, hizmet ve bilişim ve sektöründe yaşanan büyüme ve gelişmeler,
  • Sanayi, hammadde ve enerji talebindeki artış,
  • Eğitim, sağlık ve hizmet, alanlarında büyümeye duyulan ihtiyaç   
  • Savaşlar ve iç karışıklıklar nedeniyle yeniden yapılanma ihtiyacı,

Geleceğin Popüler Mesleği İnşaat Mühendisliği

Gelişen ve büyüyen dünyada inşaat sektörü ve mühendisliği  geleceğin mesleği olacaktır. Her geçen gün büyüyen inşaat sektöründe yeni uzmanlık alanları oluşacaktır. Murat Çökmez, inşaat sektörünün önde gelen genç sanayicilerinden biridir. İnşaat mühendisliği, sektördeki gelişmelere paralel olarak değişmekte ve gelişmektedir. Tuzla Park Orman Villaları modern teknoloji mühendisliği kullanılarak yapılan tabiat dostu villalardır. Önümüzdeki yıllar, inşaat sektöründe yaşanacak akıl almaz gelişmelere gebedir. Park Orman sitesinden bilgi alabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.