Dolar 32,5883
Euro 34,8740
Altın 2.498,94
BİST 9.666,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Hisarcık’ta çiftçiler “Ekilmedik Arazi Kalmasın” parolasıyla toplandı

HİSARCIK’TA ÇİFTÇİLER “EKİLMEDİK ARAZİ KALMASIN” PAROLASIYLA TOPLANDI

Hisarcık’ta çiftçiler “Ekilmedik Arazi Kalmasın” parolasıyla toplandı
2

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde çiftçiler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi kaynaklı yüzde 75 hibe destekli yağlık ayçiçeği ekimi konusunda bir araya geldi.

Kurumsal Web Tasarım

Ziraat Odası Toplantı Salonunda Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan başkanlığında, “Ekilmedik Arazi Kalmasın” parolasıyla toplanan çiftçiler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi kaynaklı toplam bedelinin yüzde 75’ine kadar hibe destekli yağlık ayçiçeği ekimi konusunda bilgilendirildi.

Toplu üretim ile Türkiye’nin tarım ürünlerindeki ihtiyacı, ihracatı ve ithalatına katkı sağlamak için çiftçilerle bir araya geldiklerini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan,” Ülkemize, kendimize faydalı olmak istiyorsak arazilerimizi birleştirmeliyiz. En azından mevkilerde ürünleri birleştirerek toplu üretim deseni ile tarım üretiminin sorunlarını, girdilerini an aza düşürmek sürdürülebilir tarım yapmamızı sağlayacaktır. Yaptığımız toplantıda, bölgemizin iklim şartlarına uygun ürünleri üretmek, birim alanda daha fazla gelir elde etmek için şeker pancarı hakkında da değerlendirmeler yapıldı. Biz üretmezsek kendi topraklarımızda dilim dilim karpuz, gram gram yağ alır duruma geliriz. Ülkemizin üretime ihtiyacı olduğu şu dönemde toplantıya katılan çiftçilere teşekkür ediyorum” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.