Dolar 32,4686
Euro 34,7867
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Hisarcıklı kadınların hayır geleneğini

HİSARCIK’LI KADINLAR SEYDİ RESUL TÜRBESİ İÇİN HAYIR GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Hisarcıklı kadınların hayır geleneğini
2

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde kadınlar tarafından her yıl geleneksel olarak Seydi Resul Türbesi için hayır amaçlı gözleme yapılarak halka dağıtılıyor.

Kurumsal Web Tasarım

Şehitler Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen geleneksel Ahi Beyi Seydi Resul Türbesi için gözleme hayrı sabah erken saatlerden itibaren Şehitler Mahallesi Seydi Resul Türbesi önünde başlayıp gün boyu devam ediyor. Bu süre zarfında hayırseverlerin getirdiği un ve yağdan yapılan gözlemeler kurulan saclarda kadınlar tarafından imece usulü pişirilerek ilçe halkına dağıtılıyor. Ayrıca gözlemeler cami cemaatinin alması için ilçe merkezindeki tüm cami girişlerine bırakılıyor

Gözleme yapan kadınları ziyaret ederek yaptıkları gözleme hayrından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Şehitler Mahallesi Muhtarı Mehmet Özkan ile birlikte sacın başına geçerek bir süre gözleme pişirdi.

Şehitler Mahallesi’nde bulunan Seydi Resul Türbesi için hayır gözlemesi geleneğinin yıllardan beri devam ettirildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, “ İlçemizde çok eski dönemlerde kurulan Seydi Resul Tekkesi o zamanlar ihtiyaç sahibi yerlilere ve yolculara hizmet sağlarlar, bölgede yaşayan muhtaç insanlarla, bir şekilde bölgeye yolu düşenlerin yiyecek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılarlarmış. O günden bu güne bu güzel gelenek kadınlarımız tarafından ilçemizde devam ettirmektedirler. Bu organizasyona emeği geçen Mahalle Muhtarımız Mehmet Özkan’a, sabah erken saatlerden itibaren büyük bir özveriyle gözleme yapan kadınlarımıza ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hayrımızı kabul etsin” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.