Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 17°C

Hemşireler ‘bilgi’lendi

Hemşireler ‘bilgi’lendi
2

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşireler Haftası kapsamında “Hemşirelerimiz Geleceğimiz” başlıklı bir panel düzenledi.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Bilgi Üniversitesi 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında Dolapdere Kampüsü’nde “Hemşirelerimiz Geleceğimiz” başlıklı bir panel düzenledi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Perihan Güner’in açılış konuşmalarıyla başlayan panelde hemşirelik eğitimi ile Türkiye’de ve dünyada hemşirelik mesleğinin geleceği değerlendirildi.

 “Türkiye’de Hemşireliğin Geleceği” başlıklı bir konuşma yapan Türk Hemşireler Derneği Başkanı Doç. Dr. Azize Atlı Özbaş, “Dünyada ciddi bir hemşire açığı var. Uluslararası Hemşireler Birliği’ne (ICN) göre bu yıl dünyada 30 milyon hemşireye ihtiyaç var. Bizler hemşireler olarak nitelikli olursak ve bizlere imkân sunulabilirse fark yaratabiliriz. Hemşirelerin sağlığı korunmalı, istihdamı sağlanmalı ve hemşire iş gücüne yatırım yapılmalı. Hemşireler sağlıklı, duyarlı toplumlar, gelişen ekonomiler için kilit öneme sahip; çünkü sağlık olmadığı zaman üretim de iş gücü de aksıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.