Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Havacılık sektörünün geleceği Eskişehir OSB’de konuşuldu

ESKİŞEHİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞEN TOPLANTIDA HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ VE SON GELİŞMELER ELE ALINDI.

Havacılık sektörünün geleceği Eskişehir OSB’de konuşuldu
2

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda havacılık sektörünün geleceği ve son gelişmeler ele alındı.

Kurumsal Web Tasarım

Toplantıda Ar-Ge ve teknoloji alt yapısı ile Eskişehir’in geçmişten beri ülkenin en köklü ve gelişmiş havacılık sanayisine sahip olduğu dile getirildi. Firma temsilcilerinin sorun, talep ve beklentilerinin de görüşüldüğü toplantıda pazar paylarını arttırmak ve Eskişehir’in havacılık alanında daha da çok gelişmesini sağlamak için adına yürütülecek çalışmalar konuşuldu.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Akın Ağca, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, Alp Havacılık A.Ş. Satın alma ve Lojistik Direktörü Metin Turan, Coşkunöz Savunma ve Havacılık A.Ş. Genel Müdürü Bilal Can, Savronik Elektronik İcra Kurulu Başkanı Tarkan Uygunuçarlar, Turbomak A.Ş. Genel Müdürü Sinan Musubeyli, Aycan Havacılık A.Ş. Genel Müdürü Adnan Canseven katıldı.

“Eskişehir bir havacılık kenti”

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir’in bir havacılık kenti olduğunu, savunma sanayisine ve uçak endüstrisine hizmet veren çok önemli firmaların yer aldığını söyledi. Ayyıldız, firmaların dünya piyasasına çok sayıda kritik uçak motor ve uçak parçaları ürettiklerini aktararak, yeni iş birlikleri ile pazar paylarını arttırmak ve Eskişehir’in havacılık alanında daha da çok gelişmesini sağlamak için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

“Yerli ve milli üretim çalışmalar daha fazla desteklenmeli”

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir’in sanayi anlamında önemli bir şehir olduğunu özellikle savunma sanayi ile uçak endüstrisinde ciddi potansiyel taşıdığına söyledi. Kesikbaş sektörün sorunlarına değinerek, yerli ve milli üretim çalışmalarının daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli ise, Eskişehir OSB’nin önemli bir havacılık üssü, il sanayinde en çok işgücünün istihdam edildiği 4. büyük sektörün havacılık sanayi olduğunu belirterek, pandemi ve sonrasında sektörde yaşanan sorunların giderilmesi noktasında ciddi desteklerin verilmesi gerektiğini vurguladı. Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Serbest Bölge kurulması konusunda ise, “Havacılık firmalarımızın bazı talep ve istekleri var, inşallah daha önce bakanlığımıza sunduğumuz serbest bölge kurulması talebimizi revize ederek hem üretici endüstrilerin (çizgi film, oyun ve yazılım) yanı sıra havacılık, raylı sistemler ile diğer yüksek teknoloji sektörlerini kapsayacak şekilde bir serbest bölge kurulması konusunda çalışmalar yapacağız” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.