Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Hacı Bektaş-I Veli̇ Kültür Ve Sosyal Dayanışma Merkezi̇ni̇n Temeli̇ Atıldı

BİLECİK’TE HACI BEKTAŞ-I VELİ KÜLTÜR VE SOSYAL DAYANIŞMA MERKEZİNİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI. TÖRENE CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, CANLI YAYINLA KATILDI.

Bilecik’te Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Merkezinin temeli törenle atıldı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayınla katıldı.

Kurumsal Web Tasarım

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Tekke Mahallesi’nde 604 metrekare alanda yapılacak olan 2 katlı Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Merkezinin temeli bugün atılırken, binanın 6 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Törende konuşma yapan Dernek Başkanı Ali Erdoğan, “Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bileciğimizin, sanayi ve kültür şehri Bozüyük’te Hacı Bektaş-ı Veli kültürünü yaşamak ve yaşatmak adına yapacağımız bu güzel binada Bozüyük’ümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım” dedi.

Bilecik Valisi Dr Kemal Kızılkaya ise “Hacı Bektaş-ı Veli’nin adını ilimizde ve ilçemizde yaşatacak olan bu cemevi ve kültür merkezimizin temelini burada dualarla birlikte ve bu hayırlı bir günde atacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Pek çok kültürün birlik ve beraberlik içerisinde bir arada yaşadığımız bu topraklarda en büyük zenginliğimiz hiç şüphesiz sahip olduğumuz birlik ve beraberliğimizdir. Hacı Bektaş-ı Veli’nin sevgiyi, saygıyı ve hoşgörü üzerinde kurulu olan öğretileri, bizlere daima yol gösterici olmalı ve beraberliğimizi güçlendirmelidir. Memleketimizde kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olacağı Cemevi ve Kültür Merkezimizin Bilecik’imize hayırlar getirmesine diliyorum. Burada gerçekleştirilecek olan ibadetlerin duaların kabul görmesini yüce cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Cemevlerinin temel atma ve toplu açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında kurdele kesmesiyle birlikte Bozüyük’te de protokol üyeleri temel butonuna bastı.

Temel atma törenine Bilecik Valisi Dr Kemal Kızılkaya, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, kurum müdürleri sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.