Dolar 32,4809
Euro 34,9665
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Gölgelik File Nedir Ve Kullanım Alanları Nerelerdir?

Gölgelik File Nedir Ve Kullanım Alanları Nerelerdir?
2

Çoğunlukla güneş alan açık alanlar bahçeler, teraslar, balkonlar, çardaklar, kamelyalar ya da havuz kenarlarında güneşin zararlı UV ışınlarını en aza indirgemek amacıyla gölgelik fileler kullanılmaktadır. Gölgelik file güneşin zararlı UV ışıkları ile cilt kanseri, güneş yanığı, erken yaşlanma, yüzün erken kırışması, cilt sarkması, hatta deri kanseri gibi pek çok zararlı etkenden korunmak amacıyla kullanılır. Sürekli kullanılan dış mekanlarda gölgelik olarak kullanılarak bahçede geçirmiş olduğumuz zamanın daha güzel ve sağlıklı geçmesini sağlamaktadır.

Kurumsal Web Tasarım

Gölgelik Fileyi Neden Tercih Etmeliyiz?

Güneşi filtreleyerek oturduğunuz mekanlara güneşin çok az miktarda geçmesini sağlayarak aynı zamanda vücudumuza çok faydalı olan D vitamini emilimini güneşten alabilmemiz için de bize olanak sağlamaktadır. Bu sayede hem güneşten korunmuş oluruz hem de güneşten almamız gereken D vitaminini almış oluruz.

Gölgelik file kullanım alanları olarak evlerinizin bahçelerini, arabalarınızı koyduğunuz alanların korunması, bahçenizde bulunan havuzun kenarında gölgelik oluşturması için kullanılır. Çocuğunuz oyun oynarken güneşten etkilenmemesi,  kafe restoran ve lokanta gibi mekanlarda dış ortamda otururken güneşten etkilenmemesi için tercih edebilirsiniz. Evinizin terasında kahve keyfi yaparken rahat oturabilmek için ve benzeri sayılabilecek pek çok alanda ve pek çok sebeple tercih edilmektedir.

Yeşil File Nedir Ve Kullanım Alanları Nerelerdir?

Yeşil file bahçe çit filesi olarak da bilinmektedir. Kullanım alanları oldukça geniş olan yeşil file kullanışlı ve sağlamlığı açısından tercih edilen file çeşitleri arasında en önde bulunmaktadır. %75 veya %95 dokuma sıklığı ile dokunan yeşil file sınırlarının belirlenmesini istediğiniz mekanın çevresine duvar olarak kullanılmak için döşenmektedir. Bu sayede duvar görevi gördüğü için çevresi belirlenen mekanın diş mekandan ayrılarak hem sınırlarının belirlenmesi hem de mekanın görünmemesi açısından, sağlam olması açısından ayrıca kullanım kolaylığı oluşturduğu için de sıklıkla tercih edilmektedir.  

Yeşil file sınırları belirlemenin yanı sıra gölgelik etmesi, dış ortamdan geçen kişilerin içeriyi görememesi ve de çıkan rüzgarlar ile toz polen çöp gibi maddelerin bahçe içerisine girmesini önlemekle de kullanım açısından büyük yarar sağlamaktadır. Yeşil file ev bahçelerinin çevrilmesinde, seraların sınırlarının belirlenmesinde, çocuk oyun alanlarının çevresinde ve bunun gibi birçok alanda kullanımı sıklıkla tercih edilmektedir. Yeşil file fiyatları için Gölgelik file sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Sera Gölgelik File Nedir Ve Kullanım Alanları Nerelerdir?

Sera gölgelik file hobi bahçesi oluşturmak isteyenlerin, sebze meyve üreticilerinin ya da seracılıkla geçimini sağlayan kişilerin sıklıkla tercih ettikleri bir file çeşididir.  Gölgelik file çeşitleri arasında%35 sıklıkla dokunan Sera gölgelik filemodelleri bahçe ve sera kullanıcıları arasında sıklıkla tercih edilmektedir. Sera file ile sebze ve meyve üreticileri daha verimli ürün alabilmeyi sağlayabilmektedirler. Yetiştirilen ürünün bulunduğu ortamın ısı dengesini sağlanarak bu sayede meyve ve sebzelerden daha çok verim almak mümkündür. Sera gölgelik file fiyatları için Gölgelik file sitesini ziyaret edin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.