Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 14°C
Az Bulutlu
Afyon
14°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Gençli̇k İçi̇n Ab Etki̇nli̇ği̇nde Gençleri̇n Sorunları Tartışıldı

ESKİŞEHİR AB BİLGİ MERKEZİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN #EUYOUTH4DAYS (GENÇLİK İÇİN AB) ETKİNLİĞİNDE HEM AVRUPA’DAKİ GENÇLERİN GÜNDEMİ HEM DE ESKİŞEHİR ÖZELİNDEKİ GENÇLERİN SORUNLARI TARTIŞILDI.

Eskişehir AB Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen Gençlik İçin AB etkinliğinde hem Avrupa’daki gençlerin gündemi hem de Eskişehir özelindeki gençlerin sorunları tartışıldı.

Kurumsal Web Tasarım

Eskişehir AB Bilgi Merkezi koordinatörlüğünde Gençlik İçin AB etkinliği düzenlendi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteği ile yapılan faaliyette gençler bir araya gelerek genel sorunlara değinerek çözümler ürettiler. Programa katılan Üniversite öğrencileri başta olmak üzere dernek ve sivil toplumdan temsilciler de katılım gösterdi.

AB ve Gençlik politikaları üzerine çalışan öğrenciler ve katılımcılar Brüksel’den yapılan canlı yayınların takip ederek, uzmanlar ve komisyon üyelerini dikkatle izlediler. Konferansta konuşmacılar; dijitalleşme, girişimcilik, küresel iklim değişikliği, AB Komşu ülke gençlerinin temel talepleri, savaş ve kriz durumlarında gençlerin tutumu, yaşanan toplumsal olaylara gençlerin verdiği reaksiyonlar, Avrupa’daki gençlerin istihdam planı gibi konu başlıklarını ele aldı.

Eskişehir özelinde gençlerin sorunları tartışıldı

Brüksel’de konuşlan konulara paralel olarak, moderatörlüğünü Osmangazi Üniversitesi İİBF Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ali Onur Özçelik yaptığı oturumlarda, küresel sorunların gençler üzerindeki etkileri, gelecekte oluşturacağı sonuçlar ve gençlerin tüm bu konulardaki dayanıklılığı çerçevesinde meselelere değinildi. Katılımcılar, korona virüs (Covit-19) salgınında fırsatlar ve karşılaşılan zorluklar üzerinde tartışmalar gerçekleştirilirken, Eskişehirli gençlerin kırılganlık yaşadığı sorunların başında işsizlik, ekonomik yetersizlik, iklim ve enerji krizi, salgın, eğitim konuları olduğu belirtildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.