Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Gençler zararlı alışkanlıklara karşı bilgilendirildi

GENÇLER ZARARLI ALIŞKANLIKLARA KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ

Gençler zararlı alışkanlıklara karşı bilgilendirildi
2

Kütahya Belediyesi Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi (UMER) birimi, önleme ve bilinçlendirme çalışmaları okullarda devam ediyor. İlk etkinlik Kütahya Ticaret Borsası Bölücek Ortaokulunda gerçekleştirilirken, eğitimler farklı okullarda da mart ayı içerisinde vedam etti.

Kurumsal Web Tasarım

Çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlığını ve toplumun refahını tehdit eden madde bağımlılığına karşı çocuklarımızı, gençlerimizi koruma ve bilinçlendirme amaçlı ortaokul düzeyindeki çocuklara ‘Madde Bağımlılığı’ üzerine bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Kütahya Belediyesi UMER Birimi personeli Sevgi Özer tarafından mart ayı içerisinde 5 farklı ortaokul düzeyindeki öğrencilere bağımlılık eğitimi verildi.

Madde bağımlığının 12’li yaşlara kadar indiği günümüzde, ortaokul düzeyindeki çocuklarımıza oyun eşliğinde madde bağımlılığı eğitimi verildi. Eğitimde, en başta tütün ve tütün mamulleri gibi alışkanlıkların nasıl kazanıldığı ve devamında zararlı madde alışkanlıkları, fiziksel ve psikolojik zararları, akran zorbalığı ve baskısı, madde teklif eden akran ile baş etme yolları ve hayır demenin önemi konu başlıkları ile bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Eğitim, çocukların yoğun katılımı ve soru cevap şeklinde son buldu.

UMER birimi tarafından mart ayında ilki Ticaret Borsası Bölcek Ortaokulu, Çamlıca Ortaokulu, İnköy Ortaokulu, Saka Ortaokulu, Akkent İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere 5 farklı okulda toplamda 100 gencimize ulaşarak bundan sonraki yaşamlarında bağımlılığa karşı bilinçlendirip zararlı maddelerden uzak durmaları ve maddelerinin bedenlerini ve hayatlarını nasıl etkilediği anlatılarak önleme ve bilinçlendirme yapıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.