Dolar 32,3802
Euro 34,7722
Altın 2.440,28
BİST 9.999,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 14°C

Gedi̇zde 720 Çi̇ftçi̇ye Yüzde 60 Hi̇beli̇ Buğday Tohumu Dağıtıldı

Kütahya’nın Gediz İlçesinde “Mahsül Fiyatına Sertifikalı Tohumluk Dağıtımı” projesi çerçevesinde çiftçilere buğday tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Kütahya İl özel idaresi tarafından finanse edilen Gediz Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından koordinesinde 720 çiftçiye yüzde 60’ı hibeli 80 ton Emin Bey 20 ton esperia buğday tohumu dağıtım töreni düzenlendi.

Kaymakam Hakan Alkan’ın katılımı ile Gediz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde yapılan dağıtım törenine çok sayıda çiftçi katıldı.

Hazırlanan bu proje ile çiftçilere çok önemli katkı sağlandığını belirten Kaymakam Hakan Alkan; “İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen tohumları çiftçilerimizle buluşturduk. Bu tohumların Gediz’de buğday üretimine ve ülkemiz tarımına katkı sağlayacağına inanıyorum. Tohumların dağıtılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.