Dolar 32,3590
Euro 34,6751
Altın 2.393,98
BİST 10.165,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Az Bulutlu
Afyon
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 10°C
Paz 16°C
Pts 20°C

Fetönün Askeri̇ Mahrem Yapılanmasına Operasyon: 22 Gözaltı

FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ’NE (FETÖ) YÖNELİK DÜZENLENEN GAZİ TURGUT ASLAN OPERASYONU ÇERÇEVESİNDE, ÖRGÜTÜN ‘GÜNCEL ASKERİ MAHREM YAPILANMASI’ İÇERİSİNDE FAALİYETTE BULUNDUKLARI TESPİT EDİLEN 22 ŞÜPHELİ ESKİŞEHİR MERKEZLİ 7 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONLARLA GÖZALTINA ALINDI. OPERASYON ÇERÇEVESİNDE ADRESLERDE YAPILAN ARAMALARDA; 7 BİN 670 EURO, 16 BİN 75 AMERİKAN DOLARI VE 29 BİN 500 TÜRK LİRASI OLMAK ÜZERE YAKLAŞIK 500 BİN TL DEĞERİNDE PARA VE ÇEŞİTLİ ZİYNET EŞYASININ YANI SIRA İLETİŞİM KURDUKLARI OPERASYONEL HAT VE ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ.

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik düzenlenen Gazi Turgut Aslan Operasyonu çerçevesinde, örgütün ‘güncel askeri mahrem yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları tespit edilen 22 şüpheli Eskişehir merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

Kurumsal Web Tasarım

Alınan bilgiye göre, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele birimleri koordinesinde, FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Örgütün güncel ve mali yapılanmasının deşifre edilmesi amacıyla gerçekleştirilen Gazi Turgut Aslan Operasyonunun devamı olarak düzenlenen operasyon çerçevesinde merkezi Eskişehir olmak üzere; Ankara, İstanbul, Samsun, Muğla, Kahramanmaraş ve Hatay’da bulunan 23 adrese baskın düzenlendi. 23 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda 22 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Firari olan 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

Şüpheliler arasında meslekten ihraç subaylar, doktor, mühendis ve öğretmen bulunuyor

Gözaltına alınan şüpheliler arasında askeri yapılanmada; özel sektör çalışanı mahrem imam, meslekten ihraç 6 albay, 2 yarbay, 5 üsteğmen ve aktif görev yapan binbaşı bulunuyor. Ayrıca şüpheliler arasında ihraç edilmiş ve aktif doktorlar, ihraç edilmiş mühendis ile öğretmen de bulunuyor.

500 bin TL değerinde döviz, Türk Lirası ve ziynet eşyası ele geçirildi

Operasyon çerçevesinde adreslerde yapılan aramalarda; 7 bin 670 Euro, 16 bin 75 Amerikan doları ve 29 bin 500 Türk Lirası olmak üzere yaklaşık 500 bin TL değerinde para ve çeşitli ziynet eşyasının yanı sıra iletişim kurdukları operasyonel hat ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.