Dolar 32,4770
Euro 34,9370
Altın 2.435,95
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 21°C

Festi̇vali̇n Gözdesi̇ Si̇vri̇hi̇sar Lezzetleri̇

SİVRİHİSAR’IN COĞRAFİ İŞARETLİ KELEM DOLMASI BAŞTA OLMAK ÜZERE DÖVME SUCUK, MUSKA BAKLAVASI, HÖŞMERİM TATLISI, YÖRESEL ETLİ YAPRAK SARMASI VE SU BÖREĞİ ANKARA DONDURMA VE TATLI FESTİVALİ’NDEKİ LEZZETLER ARASINDA YERİNİ ALDI.

Sivrihisar’ın coğrafi işaretli kelem dolması başta olmak üzere dövme sucuk, muska baklavası, höşmerim tatlısı, yöresel etli yaprak sarması ve su böreği Ankara Dondurma ve Tatlı Festivali’ndeki lezzetler arasında yerini aldı.

Kurumsal Web Tasarım

Ankara 3’ncü Dondurma ve Tatlı Festivali, Ankara Altınpark Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. ‘En tatlı buluşma’ temasıyla düzenlenen festivalde Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından 119 katılımcı yer aldı. Festival alanındaki vatandaşlar Sivrihisar standındaki yöresel tatlara yoğun ilgi gösterdi. Çeşitli ulusal televizyon kanalları ise yöresel Sivrihisar lezzetlerinin tanıtımına ağırlık verdi.

“Sivrihisar Belediyesi olarak yerel değerlerimizi koruma altına almak ve değerlerimizin gelecek nesillere aktarımını sağlamak amacıyla tescilleme çalışmalarına devam ediyoruz” diyen Sivrihisar Belediyesi Başkanı Hamid Yüzügüllü, “Tescilini aldığımız değerlerimizin tanıtımlarını sürdürüyoruz. Sivrihisar’ımızın yöresel lezzetlerinden etli yaprak sarması, su böreği ile birlikte coğrafi işaretli kelem dolması, dövme sucuk, muska baklavası ve höşmerim tatlısı 3. Uluslararası Dondurma ve Tatlı Festivali’ndeki standımızda yerini aldı. Değerlerimizi, kültürümüzü ve lezzetlerimizi uluslararası düzenlenen platformlarda tüm dünyaya tanıtmak onur ve mutluluk verici. Sivrihisarlı bir belediye başkanı olarak değerlerimize değer katıyoruz, değerlerimizi tüm dünyaya tanıtıyoruz” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.