Dolar 32,5254
Euro 34,7981
Altın 2.427,98
BİST 9.719,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 24°C
Az Bulutlu
Afyon
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 22°C

Ev baklavası nasıl yapılır?

Ev baklavası nasıl yapılır?
2

Ev baklavası nasıl yapılır? Ramazan bayramına günler kala bayram tatlısı tarifleri aranmaya başlandı. Bayramların vazgeçilmez tatlısı olan ev baklavası, arama motorlarında en çok aranan tatlı oldu. Peki ev baklavası hamuru nasıl olur? Ev baklavası için hangi malzemeler gereklidir?

Kurumsal Web Tasarım

Bu yıl Ramazan bayramı geçen yıl olduğu gibi koronavirüs kısıtlamalarıyla geçecek. Ancak bayram evde geçecek olsa da bir gelenek haline gelen ev baklavası için hazırlıklar başlandı. Peki ev baklavası hamuru nasıl yapılır? Ev baklavası için hangi malzemeler gereklidir? İşte ev baklavası için gereken malzemeler…

 EV BAKLAVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (Unu yavaş yavaş ayarlayınız.)
  • Mısır nişastası
  • Kırılmış ceviz ya da fındık

ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 bardak toz şeker
  • 5 bardak su
  • Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için:
  • 300 g tereyağı ya da margarin

EV BAKLAVASI TARİFİ

Ev baklavası hazırlamak için ilk olarak yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alın. Ardından alabildiğince yavaş yavaş un ekleyin. Ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

Ortalama yumuşaklıkta hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz hamurları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun. 10’arlı olarak ayarladığınız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne ayarlayın.

 Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin. Yerleştirdikten sonra baklavanızı dilediğiniz şekilde kesin ve eritmiş olduğunu yağı her yere eşit şekilde gelmesine dikkat ederek dökün.

Önceden ısıtılmış 180°C fırına sürün hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına sürün altı üstü kızarana kadar pişirin.

EV BAKLAVASI ŞERBETİNİN TARİFİ:

4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye döküp 15 dakika kaynatın. 15 dakika kaynattığınız şeker ve su karışımına birkaç damla limon damlatarak yaklaşık iki dakika daha kaynatın. Ev baklavası yapımında unutulmaması gereken püf nokta, soğuk baklavaya sıcak şerbet dökümüdür. Bu yüzden fırından çıkardığınız baklavanızı bir yerden soğumasını beklerken şerbetinizi yapabilirsiniz. Bu süre içerisinde baklavanız soğurken şerbetiniz sıcak kalacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.