Dolar 32,4534
Euro 34,7838
Altın 2.439,26
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 20°C

ESOGÜ Turizm Fakültesi’nin proje başarıları devam ediyor

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNİN (ESOGÜ) “RENOVATİON MODELS FOR RURAL TOURİSM DESTİNATİONS WİTH YOUTH” (RERURAL) İSİMLİ PROJESİ, ERASMUS+ KA210-YOU GENÇLİK ALANINDA KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ORTAKLIKLAR TÜRÜNDE KABUL EDİLDİ.

ESOGÜ Turizm Fakültesi’nin proje başarıları devam ediyor
2

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin (ESOGÜ) “Renovation Models for Rural Tourism Destinations with youth” (RERURAL) isimli projesi, Erasmus+ KA210-YOU Gençlik Alanında Küçük Ölçekli Ortaklıklar türünde kabul edildi.

Kurumsal Web Tasarım

Proje, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Sarı ile doktora öğrencileri Cemile Ece ve Efnan Ezenel tarafından birlikte hazırlandı. Bütçesi 60 bin Euro olan ve ESOGÜ koordinatörlüğünde 18 ay süreyle uygulanacak projenin ortakları Türkiye’den ESOGÜ, Polonya’dan Warminsko Mazurski W Olsztynie Üniversitesi ve Slovakya’dan Slovenska Lovenska Technicka V Bratislave Üniversitesi oldu.

Söz konusu projeyle, kırsal alanlardaki kültürel miras öğelerinin restorasyonu ve turizm faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan uygulama sorunlarının tespit edilerek, sorunlara çözüm oluşturmak adına öğrenciler ile politika yapıcı yerel yönetimlerin bir araya getirilmesi ve ortak stratejiler geliştirilmeye çalışılması amaçlanıyor. Bu doğrultuda proje sonucunda yerel yönetimler için gençlerle birlikte kırsal turizm destinasyonlarında restorasyon uygulamaları için daha uygulanabilir, daha sürdürülebilir ve daha erişilebilir modeller oluşturmak amacıyla strateji oluşturulması hedefleniyor.

Proje doğrultusuda öğrencilerin katılabilecekleri, kırsal alanlardaki restorasyon çalışmalarını tanımlayabilecekleri ve yeni stratejiler üretebilecekleri etkinlikler, ortak ülkelerinde grup çalışmaları, strateji geliştirme için uluslararası odak grup etkinlikleri ve yaygınlaştırma faaliyetleri tasarlanacak.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.