Dolar 32,5816
Euro 34,8086
Altın 2.513,14
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak’ın “18 Mart Çanakkale Zaferi” mesajı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. KEMAL ŞENOCAK, 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 107. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA YAYIMLADIĞI MESAJDA, “ÇANAKKALE ZAFERİ, MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIĞINI, KARAKTERİNİN EN TEMEL YAPI TAŞI OLAN BAĞIMSIZLIĞA TUTKUSUNU VE VATAN SEVGİSİNİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİĞİ TARİHİ BİR ZAFERDİR” DEDİ.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak’ın “18 Mart Çanakkale Zaferi” mesajı
2

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Çanakkale Zaferi, milletimizin kahramanlığını, karakterinin en temel yapı taşı olan bağımsızlığa tutkusunu ve vatan sevgisini tüm dünyaya gösterdiği tarihi bir zaferdir” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Çanakkale zaferinin tüm mazlum milletler için bir umut ışığı olduğunu belirten Şenocak, “Türk milletinin destansı direnişi, milli dirilişi, emperyalizmin ise ilk ve en büyük hezimeti olan Çanakkale Zaferi, milletimizin kahramanlığını, karakterinin en temel yapı taşı olan bağımsızlığa tutkusunu ve vatan sevgisini tüm dünyaya gösterdiği tarihi bir zaferdir. Bu yıl 107. yıldönümünü kutladığımız Çanakkale zaferi, tüm dünyada emperyalizme karşı verilen ilk mücadele, tüm mazlum milletler için ilk umut ışığı olmuştur” dedi.

“Evlatlarımıza bırakacağımız gelecek her zaman aydınlık kalacaktır”

İfadelerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözlerinde yer veren Şenocak, tarihteki nice isimsiz kahramanı da andı. Şenocak, yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı;

“Bu zafer kahramanlık ve fedakârlık öyküleri ile de her daim yolumuzu aydınlatan, geçmişten gelen bir pusuladır. Vatan savunmasının ne demek olduğunu, nasıl bir motivasyon ve inancın sonucu olduğunu bizlere öğreten Seyit Onbaşı’nın, Yüzbaşı Hakkı Bey’in, 57. Alay’ın ve ‘Onbeşliler’in’ kahramanlık öyküleri bu zaferde yazılmıştır. Onların ve daha nice isimsiz kahramanın hatırası bizlerle birlikte yaşamaya devam ettiği sürece, onca fedakarlığa ve tarihe karşı sorumluluğumuz attığımız her adımı şekillendirdiği müddetçe bu şüheda toprakları bizlere vatan olmaya devam edecek, evlatlarımıza bırakacağımız gelecek ise her zaman aydınlık kalacaktır. Bu zaferin bir kez daha bize yüklediği tarihi sorumluluğun bilincine varmamız dileğiyle Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.