Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Esogü Koordi̇natörlüğündeki̇ Rerural Projesi̇ Polonyadaki̇ İlk Toplantı İle Başladı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ) KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE TURİZM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. YAŞAR SARI’NIN YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNÜ YAPTIĞI RERURAL PROJESİ, POLONYA’NIN OLSZTYN KENTİNDEKİ WARMİA VE MAZURY ÜNİVERSİTESİ (UWM)’NDE YAPILAN ÇALIŞTAY İLE BAŞLATILDI.

Esogü Koordi̇natörlüğündeki̇ Rerural Projesi̇ Polonyadaki̇ İlk Toplantı İle Başladı
2

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) koordinatörlüğünde Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Sarı’nın yürütücülüğünü yaptığı Rerural projesi, Polonya’nın Olsztyn kentindeki Warmia ve Mazury Üniversitesi (UWM)’nde yapılan çalıştay ile başlatıldı.

Kurumsal Web Tasarım

Proje çerçevesinde Polonya, Türkiye ve Slovakya’daki üniversitelerden öğrenci ve öğretim üyelerinin katıldığı uluslararası çalıştayın temasını peyzaj, mimarlık ve kırsal turizm oluşturdu. Katılımcılar üç gün süren çalıştay ile Warmia turizm bölgesindeki Bartek, Bartg, Ru ve Stawiguda gibi yakın köylerde atölye çalışmaları ve çalışma ziyaretleri gerçekleştirdiler. Katılımcılar ayrıca Modernite Müzesi, Bet Thara, Borissia Vakfı Kültürlerarası Diyalog Merkezi ve Eski Isı Merkezi dahil Olsztyn’deki restore edilerek turizme kazandırılmış en önemli binaları ziyaret ettiler. Yapılan açıklamada proje çerçevesindeki çalıştayların kültürel değerlerin korunması bağlamında tarihi varsayımların ve peyzaj analizlerinin yenilenmesi ile ilgili olarak ilerlediği belirtildi.

Öğrencilerin kırsal mekanların ve tesislerin turistik amaçla kullanılması ihtimaline ilişkin tasarım ve stratejik öneriler sunması ile tamamlanan ilk çalıştaydan sonra katılımcılar, 30 Kasım-4 Aralık 2022 tarihleri arasında Slovakya’da Bratislava Teknoloji Üniversitesi’nde yapılacak çalıştaya katılmak üzere Olsztyn’den ayrıldılar.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.