Dolar 32,6103
Euro 34,6845
Altın 2.525,53
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 12°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 24°C

Esnafın ekmek parası için eksi 10 derecede soğukla mücadelesi

HAVA SICAKLIĞININ EKSİ 10 DERECELERE KADAR DÜŞTÜĞÜ AFYONKARAHİSAR’IN ŞUHUT İLÇESİNDE, PAZARCI ESNAFI SOĞUK HAVAYLA TEZGAHLARININ YANINDA YAKTIKLARI ATEŞLE MÜCADELE EDİYOR.

Esnafın ekmek parası için eksi 10 derecede soğukla mücadelesi
2

Hava sıcaklığının eksi 10 derecelere kadar düştüğü Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde, pazarcı esnafı soğuk havayla tezgahlarının yanında yaktıkları ateşle mücadele ediyor.

Kurumsal Web Tasarım

Şuhut’ta şiddetli soğuk hava koşulları nedeniyle kapalı pazar yerinde tezgah açan pazarcı esnafı üşümemek için çareyi buldukları tenekelerin içinde yaktıkları ateşte ısınmakta buldu. Pazarcılar soğuk havaya aldırmadan ekmek paralarını kazanmak için tezgahlarını kurarak müşteri beklerken, soğuk havadan korunmak için ise teneke içinde ateş yaktılar. Bazı esnaflar ise getirdiği odunları yakarken bazı esnaflar ise meyve sebze kasalarını yakarak ısınmaya çalıştı.

Soğuktan etkilenen pazarcı esnafı Ali Öz, soğuk havanın hüküm sürdüğü ilçede genelde ateş yakarak ısındıklarını ifade ederek, “Burası ne Alaska nede Sibirya, burası Şuhut pazar yeri soğuğun kemiklerinize kadar işlediği yer. Esnaf olarak soğuktan üşüdüğümüz için ateş yakarak ısınıyoruz” dedi.

Bir diğer pazar esnafı Faruk Kurt ise yöresel şiveyle soğukla mücadelelerini, “Havaların çok soğuk olmasından dolayı ateş yakıyoruz. Havalar ‘dıdileyo’ Şuhut’ta daha ne diyeyim” diyerek özetledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.