Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Eskişehirli esnaf tarımın önemine böyle dikkat çekti

YILLARDIR BAKKAL DÜKKANI İŞLETEN AHMET GEDİK, “VATANDAŞLARIMIZA ÖRNEK OLMAK VE TARIM DEĞERLERİMİZİ TEKRARDAN HATIRLATMAK ADINA DÜKKANIMIN ÖNÜNDE YER ALAN KÜÇÜK TOPRAK PARÇASINA SOĞAN EKTİM” DEDİ.

Eskişehirli esnaf tarımın önemine böyle dikkat çekti
2

Eskişehir’de bir vatandaş, tarımda her toprak parçasının ne kadar önemli olduğunu anlatmak için dükkanının önündeki kaldırımda yer alan ağacın dibine soğan ekti.

Kurumsal Web Tasarım

Eskişehir’de yıllardır bakkal dükkanı işleten Ahmet Gedik, günümüzde tarım faaliyetlerinde yaşanan azalmalara dikkat çekmek için ilginç bir yol tercih etti. Dükkan önünde yer alan ağacın altına soğan eken Gedik, yoldan geçen vatandaşların da kısa sürede dikkatini çekti. Kaldırımda yürürken ağaç altındaki küçük toprak parçasında soğanları gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Ahmet Gedik, yaptığı bu faaliyetin kısa sürede çok fazla insanı etkilediğini ve çok fazla olumlu geri dönüş aldığını söyledi.

“Tarım değerlerimizi hatırlatmak adına bunu yaptım”

Tarım arazilerinin ülkemiz adına çok değerli olduğunu ifade eden Gedik, susuzluk ve kuraklıktan dolayı tarım faaliyetlerinde yaşanan azalmaların kendisini çok üzdüğünü belirtti. İnsanların, geleceğimiz için her toprak parçasını değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Gedik, “Son zamanlarda toplumumuzda tarıma olan ilginin azaldığını gördüm. Vatandaşlarımıza örnek olmak ve tarım değerlerimizi tekrardan hatırlatmak adına dükkanımın önünde yer alan küçük toprak parçasına soğan ektim. Zaten küçüklüğümden beri toprakla uğraşıyorum. Dükkanımda da soğan satışı yapıyorum. Soğanların cücüklerini dükkanın önündeki ağacın dibine ekeyim dedim. Hem de insanlara örnek olsun istedim. Sonuçta günümüzde küçücük bir toprak parçasını dahi değerlendirmemiz lazım. Bu bize Allah’ın bir lütfu. Kaldırımdan geçip soğanları gören vatandaşlarımız çok şaşırıyorlar ancak güzel tepkiler veriyorlar. Küçücük toprak parçasını değerlendirdiğimiz için övgüler alıyoruz ve bizden görerek kendi evlerinin önündeki küçük alanlara soğan ektiğini söyleyen müşterilerimiz de oldu. Dün de hususi olarak, 60 yaşında bir hanımefendi dükkana gelerek beni tebrik etti. Böyle geri dönüşler tabii ki beni ayrıca mutlu ediyor” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.