Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Az Bulutlu
Afyon
12°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Eski̇şehi̇rde Çi̇n Hurmasına Yoğun Talep

MARMARA BÖLGESİ İLE BATI VE GÜNEY ANADOLU BÖLGELERİNDE YETİŞEN VE EKİM AYI SONUNA KADAR HASADI DEVAM EDİYOR. ÇİN HURMASI OLARAK DA BİLİNEN LEZZETLİ OLDUĞU KADAR YARARLI OLAN MEYVE, GÜNDE BİR BUÇUK ÇUVALA KADAR SATILIYOR. ÇUVALI ORTALAMA 50 KİLOGRAM OLAN HÜNNABIN SATIŞI UZUN SÜRE DEVAM EDECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR.

Olgunlaşan hünnap meyvesi Eskişehir’de satışa sunulurken, günde 50 kilogramdan fazla satılan meyve, şeker ve kolesterol hastaları tarafından talep görüyor.

Kurumsal Web Tasarım

Şeker ve kolesterol hastalıklarına iyi geldiği inanılan hünnap isimli meyve hasadının yapılmaya başlamasının ardından Eskişehir’de yoğun talep görüyor. Dağda yetişen elmaya benzer meyvenin kilosu 30 liradan satışa sunuluyor. Marmara Bölgesi ile Batı ve Güney Anadolu bölgelerinde yetişen ve Ekim ayı sonuna kadar hasadı devam ediyor. Çin hurması olarak da bilinen lezzetli olduğu kadar yararlı olan meyve, günde bir buçuk çuvala kadar satılıyor. Çuvalı ortalama 50 kilogram olan hünnabın satışı uzun süre devam edeceği tahmin ediliyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.