Dolar 32,5340
Euro 34,9280
Altın 2.439,99
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 21°C

Eşini boğarak öldürdü çocuklar korkmasın diye ambulans çağırmadım dedi!

Eşini boğarak öldürdü çocuklar korkmasın diye ambulans çağırmadım dedi!
2

Eşini boğarak öldürdü çocuklar korkmasın diye ambulans çağırmadım dedi! Çorum’da beraber yaşadığı dini nikahlı eşi Aslıhan Dal‘ı boğarak öldüren Polat Hatal, çıkarıldığı mahkemede kan donduran ifadelerde bulundu. Hatal, savunmasında, “Boğazını sıktım, ikimiz de yere yığıldık. Yan odadaki çocuklarımı alıp dışarı çıktım hatta korkmasınlar, diye ambulans çağırmadım. Çocukları anneme bıraktım, polise ihbarda bulundum” diye konuştu.

Kurumsal Web Tasarım

3 Ocak’ta Çorum’un Gülabibey Mahallesi’nde yaşanan olayda; Polat Hatal ile beraber yaşadığı Aslıhan Dal arasında, tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte Hatal, Dal’ı boğarak öldürdü. Olaydan sonra evden çıkan Hatal, polisi arayarak, Dal’ı boğduğunu belirtti. İhbar üzerine adrese polis ekipleri ile sağlık ekipleri geldi. Eve gelen polisler, kapıyı kırarak içeriye girdi. Sağlık ekibi de yerde hareketsiz yatan Aslıhan Dal’a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Dal, burada doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak öldü. Gözaltına alınan Polat Hatal ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hatal hakkında Çorum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

”Numara yapıyor sandım”

Yaşananları anlatan sanık Hatal, “Bana anlatılanlar kafamı karıştırmıştı, olayın olduğu gece de tartışmamız başladı. Ben ona ‘Evden kaçmışsın’ dedim, yine tuhaf hareketler sergilemeye başladı. Ben ona ‘Defol evimden git, dedim’ dedim. O da bana küfrederek ‘Sen defol git’ dedi. Kendisine ‘Sen beni aldatıyormuşsun’ dedim. O da bana ‘Sana ne’ diye cevap verdi sonra boğuşmaya başladık; çocuklarım yan odadaydı. Boğazını sıktım, ikimiz de yere yığıldık. Ben numara yapıyor sandım, hiç hareket etmiyordu. Tabi ben de üzerine kilitlenip kalmışım, yerinden kalkmıyordu. Yan odada olan çocuklarımı alıp dışarı çıktım hatta çocuklarım korkmasın, diye de ambulans falan çağırmadım. Kapıyı kapatıp, evden ayrıldım. Çocuklarımı anneme bıraktım, polisi arayıp, ihbarda bulundum. Eşimi bilerek daha önce öldürmeye kalkmış olsaydım hem eşimi hem de eşimin kardeşini onları öldürür, Gürcistan’a kaçar, çobanlık yapardım” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, sanık Polat Hatal’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.