Dolar 32,3841
Euro 34,6080
Altın 2.390,84
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 11°C

‘e-Belge’lerde karekod zorunluluğu – İGF HABER

‘e-Belge’lerde karekod zorunluluğu – İGF HABER
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – Geçtiğimiz Temmuz ayında GİB tarafından e-Fatura kapsamında ciro limitlerinin düşürülmesinin hemen ardından, e-belge kullanım alanlarını genişletmek amacıyla yeni bir düzenlemeye daha gidilmişti.

Temmuz ayında yayımlanan tebliğ doğrultusunda, 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle e-Fatura başta olmak üzere; e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu, e-Sigorta Komisyon Gider Belgesi, e-Döviz ve Kıymetli Maden Alım Satım Belgesi ve e-Adisyon uygulamalarında düzenlenen elektronik belgelerde karekod bulunması zorunlu hale geldi.

Şimdiye kadar sadece belirli e-belge türlerinde bulunan karekod, GİB’in düzenlemesiyle birlikte neredeyse tüm elektronik belgelerde yer almaya başladı.

GİB tarafından yayınlanan Karekod Standardı Kılavuzuna göre; düzenlenen belgelerdeki karekodlarda vergi numarası, fatura tipi, fatura numarası, fatura tarihi gibi bazı bilgilerin yer alması gerekiyor. Bu bilgiler, e-belge türlerine göre değişiklik gösteriyor.

YILDIZ: “KAREKOD TEKNOLOJİSİ E-BELGE KULLANICILARININ HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK”

Elektronik belge kullanımında karekod uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan TÜRKKEP Genel Müdürü Olcay Yıldız, “Ülkemizde yapılan yeni düzenlemeler, e-dönüşüm ürünlerinin kullanım oranını artırmaya ve kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor. Bunun en son örneklerinden bir tanesi de GİB tarafından yapılan e-belge ürünlerindeki karekod düzenlemesi oldu. Bu yeni düzenleme; kullanıcılara bilgiye doğrudan erişim ve operasyonel verimlilik gibi birçok fayda sağlayacak. Bununla birlikte karekod teknolojisi, hız ve kolaylık açısından e-belge kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştıracak. Biz de sistemlerimizde yer alan e-belge ürünleri için karekod güncellemesini tamamladık ve kullanıcılara duyurduk. TÜRKKEP olarak; bu ve bunun gibi yeni düzenlemelere hızla entegre olmaya ve kullanıcılarımızın e-dönüşüm süreçlerine pozitif yönde katkı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

[ad_2]