Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Az Bulutlu
Afyon
12°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Deprem anında ne yapmalıyız?

Deprem anında ne yapmalıyız?
2

Deprem anında alınması gereken önlemler hakkında insanları bilgilendirici bir haber yazmak olabildiğince önemli bir konudur. Deprem, yeryüzünde meydana gelen doğal afetler arasında en yıkıcı olanlarından biridir. Deprem anında alınacak doğru önlemler hayatta kalmak ve yaralanmaları önlemek açısından son derece önem teşkil ediyor.

Kurumsal Web Tasarım

Sakin kalmak ve panik yapmamak

Deprem anında sakin kalmak ve panik yapmamak çok önemlidir. Panik, yanlış kararlar almanıza neden olabilir ve canınızı tehlikeye atabilir. Bu nedenle mümkün olduğunca sakin kalmaya çalışın.

Güvenli bir alana yönelmek

Deprem anında kendinizi güvenli bir alana götürmeniz gerekmektedir. Güvenli bir alan binanın sağlam bir yerinde veya açık bir alanda olabilir. Eğer dışarıda iseniz açık bir alana doğru gitmeye çalışın.

Asansör kullanmamak

Deprem anında asansör kullanmayın. Asansörler sıkışma riski yüksek olan alanlardır ve sizi daha da tehlikeli bir duruma sokabilir. Eğer ki deprem anında asansördeyseniz hızlı bir şekilde dışarı çıkmaya çalışın.

Dışarı çıkmak

Deprem sonrasında binadan çıkıp açık bir alana gitmek vereceğiniz en önemli ve doğru karar olacaktır. Ancak binanın hasarlı olduğundan şüpheleniyorsanız binaya girmeyin. Bina çökebilir veya hasarlı olabilir bu nedenle dışarıda kalmanız daha güvenlidir.

Diğer Önlemler

Deprem sonrası güvenliği sağlamak için diğer önlemler de alınması gerekiyor. Gaz vanaları kapatılmalı, elektrik devreleri kesilmeli ve acil durum çantanız hazırda bulundurulmalıdır. Ayrıca acil durum planınızı her zaman güncel tutmanız da önemlidir.

Deprem anında neler yapılması gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için acil durum yönetim ekiplerinin tavsiyelerini dikkate almak gerekir. Bu tavsiyeler ve öneriler, deprem anında hayatta kalmaya yardımcı olacak önemli bilgiler içermektedir.