Dolar 32,3640
Euro 34,9634
Altın 2.324,41
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Deneyap Teknoloji̇ Atölyeleri̇nde Eği̇ti̇m Başladı

Bilecik’te Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim başlarken 11 farklı alanda gerçekleştirilen eğitimler 20 Eylül 2024 tarihine kadar sürecek.

Kurumsal Web Tasarım

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından hayata geçirilen ve Bilecik’te Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Sanayi ve Teknoloji işbirliği ile gerçekleştirilen Deneyap Teknoloji Atölyeleri eğitimlerine başladı. Düzenlenen sınavları başarı ile geçerek eğitim almaya hak kazanan ortaokul ve lise kademesindeki öğrenciler tasarım ve üretim, robotik kodlama, elektronik programlama ve nesnelerin iletimi, ileri robotik, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, malzeme bilimi ve nano teknoloji, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri, yapay zeka, mobil uygulama olmak üzere 11 farklı alanda eğitimlerine başladı. 20 Eylül 2024 tarihine kadar sürecek eğitimlerde geleceğin teknoloji yıldızlarının çıkması hedefleniyor.

“80 öğrencimiz bu kapsamda açılan teknoloji atölyelerinde eğitim alacaklar”

Konu hakkında açıklamada bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, “Bilim ve teknolojinin gelişimi ve gençlere bu konuda rehberlik yapacak Deneyap Teknoloji Atölyeleri Bilecik’te faaliyetlerine başladı. E-sınav ve uygulama sınavında başarılı olan 80 öğrencimiz bu kapsamda açılan teknoloji atölyelerinde eğitim alacaklar. Bu süreçte bütün öğrencilerimize başarılar diliyor, Bilecik’ten teknoloji yıldızlarının çıkacağına inanıyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.