Dolar 32,2787
Euro 34,7047
Altın 2.399,85
BİST 10.376,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 12°C
Paz 16°C

Cumhuri̇yet Bayramının 99. Yıl Dönümü, Kütahyada Anlamlı Bi̇r Şeki̇lde Kutlandı

CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 99. YIL DÖNÜMÜ COŞKUSU, KÜTAHYA’DA ANLAMLI BİR ŞEKİLDE KUTLANDI

Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü coşkusu, Kütahya’da anlamlı bir şekilde kutlandı. Bir okulun öğrencilerinin Sera AVM’de düzenlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Kurumsal Web Tasarım

Öğrenciler, Cumhuriyet’in ilan edildiği günkü gazetelerin nüshalarını ellerine alarak, “Yazıyor, yazıyor, Cumhuriyetin ilanını yazıyor” şeklinde anons yaptı. Bu sırada, tören alanında bulunan öğrenci ve velileri duygusal anlar yaşadı.

Öğrenciler daha sonra Cumhuriyet’in ilan edildiği günkü elbiseleri giyerek, kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.Vatandaşlar öğrencileri alkış yağmuruna tuttu.

Ortaokul Müdüresi Hayriye Zekir, “29 Ekim 1923 aynı kıyafetlerle Cumhuriyet ilan edildi. Biz de bu coşkuşu öğrencilerimizle birlikte tekrar yaşamak için böyle bir etkinlik düzenledik. Bunu da halkımızla paylaştık. Öğrencilerimiz, yine Cumhuriyet’in ilan edildiği haberlerinin yer aldığı gazeteleri sloganlarla halkımıza dağıttı” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.