Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Bursalı gençlerin Avrupa Günü

Bursalı gençlerin Avrupa Günü
2

Avrupa Birliği’nin temellerinin atıldığı Avrupa Günü kapsamında Bursa AB Bilgi Merkezi tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Tanıtım Buluşması etkinliği gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu’nun finansal desteği ile uygulanmakta olan, Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın desteklenmesi projesi kapsamında 1997 yılından bu yana Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi’nin her yıl 9 Mayıs’ta ‘Barış, birlik ve beraberlik içinde yaşamak’ sloganıyla tüm dünyada kutlanan Avrupa Günü kapsamında gerçekleştirdiği ‘AB Eğitim ve Gençlik Programları Tanıtım Buluşması’ etkinliğine liseli öğrenciler, yoğun ilgi gösterdi.

‘Birlikte güçlüyüz’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü yapan BTSO Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Hasan Erdem, açılış konuşmasında “AB’nin sunduğu ayrıcalıklı eğitim fırsatlarını üniversite hazırlığında olan gençlerimiz yakından takip etmeli. Yurt dışında eğitim olanaklarını araştırmaya başlamak, ilk adımı atmaktır. Gençlerimizin kariyer planlamasında önemli bir yer tutacak bu adım, geleceklerini şekillendirme noktasında ışık tutacaktır. AB Bilgi Merkezi olarak bizler de etkinliklerle öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Karpat da AB tarafından eğitim, iş deneyimi ve sportif aktivite gibi alanlarda hazırlanmış ERASMUS ve Avrupa Dayanışma Programı (ESC) gibi birçok projenin, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için büyük fırsatlar sunduğunu söyledi. Karpat, “Avrupa Birliği’ne aday ülke olmamız ve ekonomik iş birliği başta olmak üzere birçok noktada bağımızın bulunması, bu bölgeyi daha cazip kılıyor. Eğitim hayatınız boyunca hatta mezun olup iş sahibi olduğunuzda Avrupa Birliği ülkelerinden herhangi biri ile bağlantı kurma ihtimaliniz çok yüksek. Geleceğinizi şekillendirmeye başladığınız bu dönemlerde, ilk iş olarak eğitiminize odaklanmalı, yurt dışındaki gerek değişim programları, gerekse gençlik projelerini araştırarak bu fırsatları kaçırmamalısınız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.