Dolar 32,4042
Euro 34,5714
Altın 2.382,68
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 11°C
Paz 15°C

Bursa’da Ramazan’a özel iki farklı sergi

Bursa’da Ramazan’a özel iki farklı sergi
2

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı etkinliklerinin startını iki özel sergiyle verdi. Osmanlı’dan Günümüze Kabe Örtüleri ve Hac Hatıraları Sergisi ile Geçmişten Günümüze Saray Kokuları ve Osmanlı Takıları Sergisi, Bursalıları zamanda yolculuğa çıkardı.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA)- Osmanlı’dan Günümüze Kabe Örtüleri ve Hac Hatıraları Sergisi ile Geçmişten Günümüze Saray Kokuları ve Osmanlı Takıları Sergisi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı törenle ziyarete açıldı.

Osmanlı medeniyetinde koku çok derin ve farklı anlamlar yüklenerek insanın kendini ifade etmesini sağlayan önemli bir sembol olurken, ziyaretçiler Osmanlılar için bir yaşam tarzı olan misk, amber, gül, lale ve çok daha fazla kokuyu deneyimleme imkanı buldu.

Koleksiyoner Bekir Kantarcı’nın özel koleksiyonda yer alan Kabe örtüleri, hac hatıraları, saray kokuları ve Osmanlı takıları, Tayyare Kültür Merkezi düzenlenen iki ayı sergiyle Bursalılarla buluştu.

Ramazan’a özel düzenlenen ve 15 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek olan sergilerin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ecdadımız bizlere muhteşem bir tarih, muhteşem bir kültür ve muhteşem bir medeniyet bırakmış.  Bize düşen de bunları korumak, kollamak, yaşatmak.  Şunu unutmamak lazım kültür ve sanat, geçmişle gelecek arasında bir köprü oluşturuyor. Bursa deyince ruhaniyetli bir şehir akla geliyor. Ramazan her yerde güzel ama Bursa’da ayrı bir güzel” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.