Dolar 32,4080
Euro 34,5984
Altın 2.382,26
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 11°C
Paz 15°C

Bursa’da öğrenciler zeytini dalından sofraya getiriyor

Bursa’da öğrenciler zeytini dalından sofraya getiriyor
2

Bursa’da bulunan, Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında desteklenen Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi öğrencileri üretime topraktan başlıyor, SEUP Projesi ile yenilenen atölyelerde gıdayı işlemeyi öğreniyorlar.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Bursa’da SEUP Projesi, Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankası iş birliği ile yürütülüyor.

 

Okullarına ait zeytin bahçesi bulunan Görükle MTAL Gıda Teknolojisi öğrencileri, zeytin ağaçlarının ömrü uzun olsun diye her yıl Mart ayında budama yapıyor. Budama ile verimi yükselen ağaçlara gübreleme yaparak daha kaliteli zeytin elde ediyorlar. Bununla birlikte her yıl ağaçları korumak için ilaçlama uygulaması yapılıyor.  

Zeytinlerin hasatı Kasım ayında yapılıyor ve Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine özgü kullanılan “zeytin işleme reçetesi” ile zeytinler işlenerek muhafaza ediliyor.

Zeytinlerin belirli periyotlarla kontrolleri yapılarak olgunlaşması sağlanıyor. Hasattan sonra ise, ağaç dipleri çapalanarak havalandırılıyor.
 

Mayıs ayında olgunlaşan zeytinler, sosyal sorumluluk projelerinde, okul tanıtım faaliyetlerinde kullanılıyor. Okul aile birliğine destek amacıyla eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere satışı da yapılıyor.

Bu yıl ise Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, okul bahçesinde yetiştirdikleri zeytinleri Gıda Teknolojisi alanı atölyelerinde işleyerek deprem bölgesine ulaştırdı. Bununla birlikte Gıda Üretim Teknolojileri Dersi kapsamında gıda bölüm öğretmenleri ve öğrencileri reçel, yoğurt, turşu üretimi de yapıyor. Öğrenciler ders konularını uygulamalı olarak gıda laboratuvarlarında pratik eğitimle öğreniyorlar. Meslek hayatlarında aranan nitelikli elemanlar olmaya okul yıllarında başlıyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.