Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 17°C

Burcu Köksal: “Hayali proje üretmeyeceğiz”

Burcu Köksal: “Hayali proje üretmeyeceğiz”
2

CHP Belediye Başkan adayı Av. Burcu Köksal, esnaf ziyaretlerine tüm hızıyla devam ederken yaptığı açıklamada esnaflara danışmadan bir karar almayacaklarının sözünü verdi. Köksal, “Afyonkarahisar’ın gerçek sorunlarına kafa yorulması gerek. Hayali proje üretmeyeceğiz” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Belediye Başkan adaylığı sürecinde yürüttüğü saha çalışmalarına tüm titizliğiyle devam ediyor. Köksal, ziyaretleri sırasında sık sık Afyonkarahisar’da değişim vaktinin geldiğini dile getiriyor. Hep birlikte yeni bir sayfa açacağız diyen Köksal, ziyaretlerinde hemşehrilerinden destek istiyor.

ÖNEMLİ OLAN SANDIKTAN SONRA ESNAFA HİZMET ETMEKTİR

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Av. Burcu Köksal, İl Başkanı Faruk Duha Erhan, İl Genel Meclisi Adayları Mert Efe Aydeniz, Mesut Muhlis Şener ve Mevlüt Çolakoğlu ile birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Köksal, esnaf ziyaretlerine ilişkin şöyle konuştu:

“Her siyasetçi saha çalışmasında esnaf ziyareti yapar. Esnaftan destek ister. Önemli olan sandıktan sonra esnafın yanında olup hizmet etmektir. Esnafla rekabet eden değil esnafa hizmet eden bir belediye başkanı olacağım.”

TRAFİK VE OTOPARK KARARLARI VATANDAŞA DANIŞMADAN ALINMAYACAK

Esnafa danışmadan bir karar alınmayacağının sözünü veren Köksal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ambaryolu tek yön açılmış. Ben Ambaryolu esnafını ziyaret ettim. Oradaki esnaf arkadaşlarla görüştüm. Çoğunluk bu durumdan memnun değil. Görüşlerinin alınmadığını söylüyor. Biz görüşleri alacağız. Eğer Ambaryolu’nun tekrar çift yöne açılmasını, orada esnaflık yapan hemşehrilerimiz, oradaki vatandaşlarımız, muhtarlarımız, dolmuşçularımız ki onlar trafiğin içinde bu sıkışıklıktan en çok etkilenen şoförler. Onlarla konuşacağız. Eğer uygun görürlerse orayı tekrar çift yöne açacağız. Bunun yanı sıra belediye bütün caddeleri bir ticarethane gibi görüp otoparka çevirmiş durumda. Afyon’da otopark çok ciddi bir sıkıntı. Otopark için ayrılan yerler var ama otopark yapılmamış. Öncelikli olarak bizim şehir merkezinde otopark yapmamız gerekiyor. Otopark için ayrılan yerlere otopark yapacağız.”

HERKESE EŞİT BELEDİYECİLİK, HERKESE EŞİT HİZMET

Köksal, eşitlik ve adalet vurgusu yaparak özellikle işe alım ve hizmet götürmede tarafsız olunacağını belirtti. Köksal, açıklamasına şöyle devam etti:

“Belediyeye işe alım olurken kendi partim de dahil hiçbir siyasi partinin kapısında süründürmeyeceğim. Bir siyasi parti referansı olmaksızın bütün hemşehrilerimiz tamamen bileğinin hakkıyla kendi emeğiyle kendi bilgi ve başarısıyla işe alınacak. Liyakatı getireceğiz, adaletli bir yönetim getireceğiz. Benim partilim, benim yandaşım, benim arkadaşım, benim hısımım değil herkese eşit belediyecilik, herkese eşit hizmet.”

AFYON’UN ÇOK CİDDİ SORUNLARI VAR

Ziyaretleri sırasında verdiği sözlerin her zaman arkasında duracağını belirten Köksal, “Biz hayali projelerle uğraşmayacağız.” dedi. Köksal, açıklamasına şöyle devam etti:

“2023 genel seçimleri öncesi AFRAY’da temel attık dediler gittik temeli bulmak için ama temelin yerinde yeller esiyordu. Bir seyyar temel atıp konfetilerle kutlayıp hemen 3 saat sonra o temeli kaldırdılar. O temel şimdi nerelerde bilmiyoruz. Hala AFRAY’ı tamamlayacağız diyorlar ama AFRAY nerede bilmiyoruz. Biz hayali projelerle uğraşmayacağız. Afyon’un çok ciddi sorunları var. Mesela hala kanalizasyon sorunu var. Uydukent’te kanalizasyonla ilgili sıkıntı yaşanıyor. Bir yağmur durumunda alt katları kanalizasyon suları basıyor. Bazı mahallelerde insanlar hala kömürle ısınmaya çalışıyor. Isınma sorunumuz var. Bazı yerlerde ulaşım sıkıntısı var. Diyorlar ki burada dolmuş sayısı artsın, belediye otobüsü gelsin. Burada ulaşım sorunu yaşıyoruz diyor vatandaş. Yani bizim öncelikli olarak vatandaşın sorunlarını çözmemiz lazım.”

GERÇEK SORUNLARA KAFA YORULMASI GEREK

Afyonkarahisar’ın gerçek sorunlarına kafa yorulması gerektiğinin altını çizen Köksal, şöyle konuştu:

“Yoksulluk, işsizlik, emeklilerin geçim sıkıntısı… Bunlar ülkemizin ve Afyonkarahisar’ımızın öncelikli sorunları. Bir kent eğer kadın ve genç işsizliğini çözerse kalkınır. Bizde yoğun bir şekilde genç ve kadın işsizliği var. Kadınlar çalışmak istiyor ama kadınların çalışabileceği iş kolu yok. Afyon’da mermer üzerinden gidiyor iş kolu. Peki, niye diğer iş kolları yok, niye fabrikalar açılmıyor? Mesela tekstil konusunda Denizli’ye rakip olabilecek bir iliz. Çünkü Afyon bütün yolların kesiştiği, bölgeleri birbirine bağlayan bir il. Denizli’ye göre diğer şehirlere ulaşım daha kolay. Ulaşım daha kolay olduğu için maliyet de düşecek. Yatırımcıya bu konuda teşvik olursa ön ayak olunsa, yatırım kolaylaştırılsa, tekstil fabrikaları açılsa, değişik iş kolları açılsa, tarım ve hayvancılıkla ilgili, gıda ile ilgili iş kolları açılsa insanlar girip çalışsa hemşehrilerimiz ekmeğini aramak için başka illere göç etmek zorunda kalmasa fena mı olur? Afyon’un bunlara ihtiyacı var.”