Dolar 32,3160
Euro 35,0944
Altın 2.294,93
BİST 9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Bozüyükte Gazi̇ler Günü Programına Yoğun İlgi̇ Gördü

BOZÜYÜK’TE GAZİLER GÜNÜ ÖZEL PROGRAMI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Bozüyük Belediyesi, Bozüyük Kent Konseyi ve Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği işbirliği ile Gaziler Günü Programı düzenlendi.

Kurumsal Web Tasarım

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazilik” unvanı ve “Mareşallik” rütbesinin verilişinin 101. yıl dönümünde Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program yoğun ilgi gördü. Ardından katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya “Gazilik bu milletin, bu memleketin mayasında, ruhunda var. Bizi askere gönderirken annelerimiz, büyüklerimiz hep şöyle ifade ettiler; bunu hep duyduk, oğlum ya Şehit ol ya Gazi. Dolayısıyla bizim Türk’ün üçüncü bir alternatifi yoktur, ya şehittir ya Gazidir. Bugün 2002 yılından beri 20 yıldır biz 19 Eylül’ü Atatürk’ün mareşallik unvanı verildiği bu tarihi bütün Türkiye’de Gaziler Günü olarak kutluyor, gaziliğin şerefini, anlamını gelecek nesillere, kardeşlerimize, çocuklarımıza ifade etmek için güzel bir vesile kılıyoruz. Yoksa şehitliğin gaziliğin günü mü olur? Her gün onların günüdür. Her günü biz şehit ailelerine ve gazilerimize borçluyuz” dedi.

Programın devamında izleyenlere kaval dinletisi sunularak kahramanlık türküleri seslendirildi, şiirler okundu, Genel Kurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan klip izlendi. Daha sonra programda Dodurgalılar Derneği tarafından Efelerin Efesi adlı folklör gösterisi sunuldu.

Programa Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, Garnizon Komutanı Mühimmat Yüzbaşı Caner Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Bozdemir, Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Fındık ve Ali Şahinoğlu, Gaziler ve aileleri, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.