Dolar 32,5999
Euro 34,7203
Altın 2.497,86
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Bilinçsiz ilaç kullanımı ve zararları

Bilinçsiz ilaç kullanımı ve zararları
2

Bilinçsiz ilaç kullanımı ve zararları… Fazla ve bilinçsiz ilaç kullanımının bazı istenmeyen etkileri ortaya çıkabilir. Alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir, karaciğer ve böbrek yetmezlikleri gerçekleşebilir. Hasta, ilacı uygun dozda, uygun süreyle ve mutlaka doktor kontrolünde kullanmalıdır.

Kurumsal Web Tasarım

Bilinçsiz ilaç kullanımı bağışlığı zayıflatıyor

Hastalığın tedavi edilebilmesi için antibiyotik ve buna benzer ilaçlar doktor kontrolünde kullanılmadığında bağışıklık sisteminin gerekli savunmayı yapmasına engel olur. Tedavi veya hastalıklara karşı kullanılacak ilaçlar bağışıklık sisteminin yeterli olmadığı durumlarda kullanılmalıdır.

Fazla ilaç kullanmanın vücuda zararları

Çokça ağrı kesici kullanmak mide ve sindirim kanalının diğer organlarında da farklı sorunlar oluşturabilir. Mideyi farklı zararlara, hastalıklara ve doku hasarına karşı koruyan mide mukozası, çok miktarda ağrı kesici kullanımı ile zarar görür. Buna bağlı olarak mide kanaması, ülser ve şiddetli ağrılar gelişmesine yol açabilir.

Ağrı kesici ve antibiyotiklerin bilinçsiz ve sık tüketilmesi karaciğer üzerinde de olumsuz etkilere yol açar. Karaciğer fonksiyon testlerinin bozulması ile başlayan bu sağlık problemi, karaciğer yetmezliği gibi problemler gelişmesine neden olabilir.

Bilinçsiz ve çokça ilaç kullanımından dolayı bağırsaklar da olumsuz yönde etkilenebilir. Gereğinden fazla ve bilinçsiz ilaç kullanılması bağırsak sisteminin işleyişini bozarak uzun süren kronik ishal problemi yaşanmasına yol açar.

Genellikle kimyasal içerikler ile oluşturulan ilaçların çok miktarda tüketiminde vücuttan atılması zorlaşır ve böbrek üzerinde olumsuz etkilere yol açar. Uzun vadede böbreklerin işleyişini bozan ve böbrek kayıplarına bile neden olabilen ağrı kesiciler ve benzer ilaçların yalnızca doktor kontrolünde kullanılması önerilir. 

Fazla ağrı kesici tüketmenin zararları

FDA’nın hazırladığı raporda, parasetamol etken maddesi bulunan ilaçların yüksek dozda kullanılması durumunda karaciğerde ciddi hasarlara ve zaman zaman da ölümlere neden olduğu açıklandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.