Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Bergüzar Kadın Sesleri Türk Halk Müziği Topluluğu’ndan konser

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA KÜTAHYA BELEDİYESİ BERGÜZAR KADIN SESLERİ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU KONSER VERDİ.

Bergüzar Kadın Sesleri Türk Halk Müziği Topluluğu’ndan konser
2

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Kütahya Belediyesi Bergüzar Kadın Sesleri Türk Halk Müziği Topluluğu konser verdi.

Kurumsal Web Tasarım

Kütahya Belediyesi bünyesinde oluşturulan Bergüzar Kadın Sesleri Türk Halk Müziği Topluluğu ilk konserini Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde verdi.

Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, “Geçtiğimiz yıl Ahmet Yakupoğlu Kültür ve Sanat Yılı olarak adlandırmış olduğumuz etkinliklerimizin bu yıl ki isminin, Büyük Zaferin 100. Yılı olması münasebeti ile ’100.Yıl Kültür Etkinlikleri’ olarak değerlendirilmesi uygun görülmüştür. Büyük zaferin 100. Yılı kapsamında Kütahya halkımızın birbirinden önemli ve anlamlı etkinliklerle buluşturma çabası içerisindeyiz. Bu kapsamda, belediyemiz bünyesinde bir Türk Halk Müziği Topluluğu, Türk Sanat Müziği Topluluğu, Halk Oyunları Topluluğu, Tiyatro Topluluğu ve Mehteran Takımımızı oluşturarak, bu toplulukları kurumsal bir yapıya kavuşturduktan sonra bir ‘Kültür Sanat Akademisi’ çatısı altında toplayacağız. Ülkemizin her köşesinde ve umuyoruz ki birçok uluslararası etkinlikte Kütahya’mızı temsil edecek bir çalışmayı ortaya koyma çabası içerisine girmiş bulunmaktayız” dedi.

Gece, Kütahya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu şairlerinin okuduğu kadın şiirleri ile başladı. Şairlerin okuduğu şiirlerin ardından sahne alan Bergüzar Kadın Sesleri Türk Halk Müziği Topluluğu seslendirdikleri birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserleri ile geceye katılım sağlayanlara unutulmaz bir program sundular.

Program, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı’nın koro ve orkestra üyelerine, şairlere, Kütahya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Keziban Çolak’a verdikleri teşekkür plaketi ve çiçek ile son buldu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.