Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

BBP Genel Başkanı Destici’den mahkemenin Canan Kaftancıoğlu kararına ilişkin açıklama

BBP Genel Başkanı Destici’den mahkemenin Canan Kaftancıoğlu kararına ilişkin açıklama
2

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Canan Kaftancıoğlu’nun cezasının onaylanmasının doğru olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanına hakaret edeceksiniz, devleti alenen aşağılayacaksınız, kamu görevlilerine hakaret edeceksiniz ve buradan bir gün bile ceza almadan gideceksiniz. Asıl o zaman hukuk devleti olmaz” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Eskişehir’e gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yargıtay tarafından cezası onanan Canan Kaftancıoğlu hakkındaki soruları yanıtladı. İHA’ya özel açıklamalarda bulunan Destici, ‘Canan Kaftancıoğlu’nun 4 yıl 11 ay ceza alması hakkında ne düşünüyorsunuz?’ sorusu üzerine şunları söyledi:

“Canan Kaftancıoğlu, bizim tamamen siyaseten ve fikren karşı karşıya olduğumuz birisidir ama biz hiçbir siyasetçinin ceza almasını istemeyiz. Lakin Türkiye, demokratik bir hukuk devleti, anayasamız var. Siyasi parti temsilcileri de buradaki hükümlere uymadığı zaman hukuk devletlerinde bir cezai durumla karşı karşıya kalırlar. Birisi Cumhurbaşkanına hakaret ediyorsa ve büyük Türk devletini alenen aşağılıyorsa, kamu görevlisine hakaret ediyorsa burası hukuk devletidir. Bugüne kadar hukukun üstünlüğünü savunanlar ya da bu iddiada bulunanlar öncelikle hukuka saygı göstermelidir. Hukukta bunun bir karşılığı olduğunu bilerek yapıyorsunuz. Canan Kaftancıoğlu, bunu bilerek görevde tutunmuştur. Yargıtay onamayıp yok mu sayacaktı? Cumhurbaşkanına hakaret edeceksiniz, devleti alenen aşağılayacaksınız, kamu görevlilerine hakaret edeceksiniz ve buradan bir gün bile ceza almadan gideceksiniz. Asıl o zaman hukuk devleti olmaz. Herkesi hukukun üstünlüğüne uygun hareket etmeye davet ediyorum.”

“Türk yargısını itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar”

Yargıtay’ın kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm milletvekillerini İstanbul’a çağırması ile ilgili soru üzerine Destici, “CHP ve onun etrafında kümelenen diğer partiler, lehlerine karar olduğu zaman yargı ile ilgili güzel cümleler kuruyorlar. Ancak beğenmedikleri kararlarda yargının tamamen Cumhurbaşkanı ve hükümetin kontrolünde olduğunu ve siyasi baskıyla karar verdiğini ifade ederek Türk yargısını itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Ana muhalefet partisinin genel başkanının daha sağduyulu ve sabırlı hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.