Dolar 32,5106
Euro 34,9119
Altın 2.421,46
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 22°C

Bayırköy Göleti tamamlanıca 2 bin 270 dekar tarım arazisi sulanacak

BAYIRKÖY GÖLET’İNDE 2 BİN 270 DEKAR TARIM ARAZİSİNİN SULANACAK

Bayırköy Göleti tamamlanıca 2 bin 270 dekar tarım arazisi sulanacak
2

Bilecik’te yapımı devam eden Bayırköy Barajı’nda sona gelindi. Barajın tamamlanmasının ardından depolanacak su ile 2 bin 270 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacak.

Kurumsal Web Tasarım

Bilecik’teki yatırımlarla verimli topraklar su ile buluşturuldu, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin edildi ve derelerdeki taşkın riski azaltıldı. Bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde, il genelinde yapılan su yapılarının artması önemli rol oynadı. Çalışmaları devam eden Bayırköy Barajı’nın tamamlanmasıyla barajda depolanacak su ile 2 bin 270 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak.

“Ülke ekonomisine yıllık 8 milyon 410 bin lira katkı sağlanması hedefleniyor”

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, AK Parti Bayırköy Belde Başkanı Selçuk Gedik, belediye meclis üyeleri Ahmet Ünal ve Hüseyin Kara ile birlikte Bayırköy Gölet’inde incelemelerde bulundu. Burada bir açıklama yapan Başkan Yaman, “Temelden yüksekliği 32 metre ve su depolama kapasitesi 820 bin metreküp olan Bayırköy Barajı’nın tamamlanmasıyla 2020 birim fiyatları ile dekar başına 3 bin 705 lira gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 8 milyon 410 bin lira katkı sağlanması hedefleniyor. Göreve geldiğimizde hayal olarak görünen bu projemizde artık suyunda birikmesini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. İnşallah çevresinde planladığımız yaşam alanlarıyla da beldemizin ve ilimizin gözde yerlerinden biri olacak göledimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.