Dolar 32,5762
Euro 34,9963
Altın 2.463,44
BİST 9.886,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C

Balgam sıkıntısı yaşayanlar “Yapışkan Andız Otu”nu tercih ediyor

BİRÇOK HASTALIĞA FAYDALI OLMASIYLA BİLİNEN “YAPIŞKAN ANDIZ OTU” BALGAM SÖKTÜRÜCÜ ÖZELLİĞİYLE VATANDAŞLARIN SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ ŞİFALI ÜRÜNLER ARASINDA.

Balgam sıkıntısı yaşayanlar “Yapışkan Andız Otu”nu tercih ediyor
2

Birçok hastalığa faydalı olmasıyla bilinen “Yapışkan Andız Otu”, balgam söktürücü özelliğiyle vatandaşların soğuk kış günlerinde en çok tercih ettiği şifalı ürünler arasında yer alıyor

Kurumsal Web Tasarım

Isırgangillerden olan “Yapışkan Andız Otu” Türkiye’de daha çok Manisa’nın Akhisar ilçesinde yetişen bir bitki. İnsan sağlığına sayısız faydasıyla bilinen Yapışkan Andız Otu, kanser, vücutta oluşan şişkinliği giderme, bağırsaklara yerleşen zararlı parazitleri temizleme ve en belirgin özelliği balgam söktürücü gibi birçok özelliğiyle aktarlarda en çok satılan ürün konumunda. Genellikle kaynatılarak tüketilen Yapışkan Andız Otunun kilogramı 250 TL’den alıcı bulurken, pekmezi ise kilogramı 100 TL’den satılıyor.

“Son zamanlarda müşteriler tarafından sıkça tercih ediliyor”

Eskişehir’de aktar işiyle uğraşan Koray Özkılıç, son dönemlerde Yapışkan Andız Otunun vatandaşlar tarafından sık tercih edildiğini söyledi. Yapışkan Andız Otu’nun faydalarına da değinen Özkılıç, “Yapışkan Andız Otu’nun en belirgin faydası, balgam söktürücü özelliğinin olmasıdır. Vücutta oluşan mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan Yapışkan Andız Otu, Antifungal özelliği ile mantarın yeniden nüksetmesine engel olur. Kuru öksürük ya da kronik öksürük gibi hastalıklara da iyi geldiği bilinen yapışkan andız otu, bağırsaklara yerleşen zararlı parazitleri yok etmesiyle de biliniyor. Son zamanlarda müşteriler tarafından sıkça tercih ediliyor. Özellikle orta yaş ve yaşlı kesimin tercih ettiği Yapışkan Andız Otu, şu an için aktarda en fazla satılan ürünler arasında yer alıyor. Vatandaşlar pekmez şeklinde de tüketebiliyor ya da direk kaynatıp içebiliyor. Ot şeklinde ki kilogramını 250, pekmez halinde ise, kilogramını 100 TL’den satıyoruz” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.