Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 25°C
Per 20°C

Bağımlılığa Di̇kkat Çekti̇ler

YEŞİLAY GÖNÜLLÜSÜ GENÇLER, VATANDAŞLARA BALON ÜFLETEREK AKCİĞER KANSERİNE VE KOAH HASTALIĞA DİKKAT ÇEKTİ

Yeşilay Kütahya Şubesi üyesi gençler, vatandaşlara balon üfleterek akciğer kanserine ve koah hastalığa dikkat çektiler. Etkinlik ile 300’ü aşkın vatandaşa ulaşan Yeşilay gönüllüsü gençler, sigara başta olmak üzere tüm bağımlılıklara ’Hayır’ dediler.

Kurumsal Web Tasarım

Yaptıkları etkinlikler ile vatandaşlara Yeşilay’ı ve çalışmalarını anlattıklarını belirten Yeşilay Kütahya Gençlik Komisyonu Lideri Abdülmuhtalip Şahan, “Yeşilay Kütahya Şubesi Gençleri Akciğer kanserine ve dünya koah gününe dikkat çekmek amacı ile Cumhuriyet Caddesi’nde bir farkındalık etkinliği düzenledik. Halkımızın sigara karşı farkındalığını ölçmek ve daha sağlıklı nesiller için etkinlik gerçekleştirdik. Sigara içen vatandaşlarımıza balon deneyine davet ediyoruz ve verilen balonu 5 saniye içinde şişenlere yeşil bileklik, şişiremeyenlere ise kırmızı bileklik veriyoruz. Aynı zaman vatandaşlarımıza röportaj yaparak kendilerine sigaraya yönelik sorular yöneltiyoruz. Bağımlılık ile ilgili sorular yöneltiyoruz, Yeşilay’ın çalışmalarından bahsediyoruz. Aynı zamanda çocuklarımıza yönelik yüz boyaması etkinliği ve hediyeler ile de miniklere keyifli anlar yaşatıyoruz. Gün içerisinden 300 den fazla vatandaşımıza ulaştı. Halkımız bizi burada gördüğü için çok memnun oldular. Gayet verimli bir etkinlik oldu bizler için sigara bağımlılığı başta olmak üzere tüm bağımlılıklara bizler hayır diyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlar da, Yeşilay gönüllülerine faaliyetleri sebebiyle teşekkür etti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.