Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 17°C
Sal 21°C
Çar 20°C

İzmir Efes Tarlası’nda tıbbi-aromatik üretimi eğitimi

İzmir Efes Tarlası’nda tıbbi-aromatik üretimi eğitimi
2

İzmir’de Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Tıbbi – Aromatik Bitkilerin Üretimi Eğitimi düzenlendi.

Kurumsal Web Tasarım

İZMİR (İGFA) – Efes Selçuk Belediyesi ile İzmir Ziraat Mühendisleri Odası arasında imzalanan protokol kapsamında Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde düzenlenen eğitimde konuşmacı Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Hüseyin Akdemir katılımcılara tıbbi- aromatik bitkiler, bu bitkilerin sağlıkta, eko turizmde, gastronomide kullanımı ve yerel kalkınmadaki yeri hakkında önemli bilgiler verdi.

Tıbbi ve aromatik bitkilerin birçok alanda önemli olduğuna değinen Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. Hüseyin Akdemir; bu bitkilerin hem gastronomide, hem tıpta, hem de eko turizmde de yeri olduğuna dikkati çekti. Efes Selçuk’un  tarihiyle bir turizm kenti olmanın yanı sıra bu tür bitkilerle eko turizmin de canlandırılabileceği bir bölge olduğuna vurgu yapan Akdemir, “Defne, safran, kekik, adaçayı, lavanta üretimine ağırlık verilerek eko turizm canlandırılabilir. Bu ürünler marka değeri kazanabilir. Efes Selçuk zaten tarihiyle kültürüyle bir marka. Bunun yanı sıra tıbbi- aromatik bitkilerle eko turizm açısından da kente ivme kazandırılabilir. Efes Selçuk’ta bunun alt yapısı var.  Bugün Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde düzenlediğimiz bu eğitime katılanların önemli bir kısmı kadındı. Böylece kadın üretici sayısı da Efes Selçuk’ta bu bitkilerin yetiştirilmesi ile artabilir” dedi.

Pandemi sürecinde tıbbi ve aromatik bitkiler daha önemli hale geldiğini belirten Akdemir;  özellikle kekik, adaçayı, defne, safran, kimyon, anason, rezene, haşhaş, susam gibi bitkilerden bahsettik. Eğitimde bu bitkilerin üretim şekillerine değindi.

Eğitimin tamamlanması ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

Efes Tarlası Yaşam Köyü Toprak Okulu’nda düzenlenecek eğitimlerin 24 Haziran’da Arıcılık Eğitimi ile devam edeceği öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.