Dolar 32,3161
Euro 34,7711
Altın 2.389,65
BİST 10.257,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Avrupa’daki GES yatırımlarına yakın markaj

Avrupa’daki GES yatırımlarına yakın markaj
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Almanya’da enerji sektöründe dünyanın önde gelen fuarlarından Intersolar Europe 2023’te yenilenebilir enerji entegrasyonuna yönelik çözüm alanları ile ilgili yeni işbirliklerinin temelini atan TEK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, Çekya’da Prag Büyükelçisi, geçmiş dönem AB ve Devlet Bakanı Egemen Bağış’ı ziyaret ederek firmanın çalışmaları ve Avrupa’daki yatırım fırsatları ile ilgili istişarede bulundu.

Avrupa’daki son teknoloji güneş enerji yatırımlarını yerinde incelediğini belirten İbrahim Şahintaş, Türkiye’ye oranla güneş ışınımının az olduğu birçok ülkede güneş enerji sistemlerine talebin ve ilginin oldukça yoğun olduğuna dikkati çekti.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında küresel enerji krizini Avrupa’da birçok ülkenin fırsata dönüştürdüğüne de vurgu yapan Şahintaş, “Almanya’da Rus gazının yerini alması beklenen güneş enerji sistemlerine yönelik artan talep, bu alanda faaliyet gösteren firmalar için fırsat kapısına dönüşmüş durumda. Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında yasaların hayata geçirilmesiyle de sanayi bölgeleri ve işletmelerde elektrik üretiminin büyük bir kısmı güneş enerjisinden sağlanıyor.” diye konuştu.

Özellikle konutlarda güneş enerji sistemlerinin (GES) oldukça yaygın olduğunu da kaydeden Şahintaş, “Güneşlenme süresinin oldukça kısa olduğu başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde, konutlarda elektrik ihtiyacının büyük bölümü çatı üzerine kurulan GES’lerden karşılanıyor. Krediye ulaşmanın daha kolay olduğu Avrupa’da hane halkının ortalama enerji harcamalarının bütçeleri içinde geçen yıl yüzde 8,6 olan payının, 2030’a yüzde 6,1’e düşeceği tahmin ediliyor. Coğrafi konumu nedeniyle güneş enerjisi potansiyeli en yüksek ülkelerden biri olan Türkiye’de de enerjide dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak için GES yatırımlarına kredi kolaylığı getirecek düzenlemeler devreye alınmalı. Enerjinin yerinde tüketilmesi, tüketim fazlası enerjinin sisteme satılarak ek gelir elde edilmesi gibi tüketiciye önemli kazanımlar getiren güneş enerji sistemleri, enerji ithalatından kaynaklanan cari açığın kapatılmasına da ciddi katkı sağlıyor” diye konuştu.

[ad_2]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.