Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Av yasağına rağmen Eskişehir’deki balık tezgâhları dolu

TÜRKİYE’DE BÜYÜK KAYIKLAR İÇİN 15 NİSAN’DA BAŞLAYAN AV YASAĞININ ARDINDAN KÜÇÜK KAYIK VE OLTA BALIKÇILIĞI SAYESİNDE ESKİŞEHİR’DE TEZGÂHLAR BOŞ KALMADI.

Av yasağına rağmen Eskişehir’deki balık tezgâhları dolu
2

Türkiye’de büyük kayıklar için 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından küçük kayık ve olta balıkçılığı sayesinde Eskişehir’de tezgâhlar boş kalmadı.

Kurumsal Web Tasarım

Uluslararası sularda gırgır, trol ve çevirme ağlarıyla avlanma yasağı bir süre önce başladı. Av yasağının başlamasıyla balık tezgâhlarında çeşitlilik azalırken, fiyatlarda da artış yaşandı. Av yasağında büyük kayıkların denize açılamadığını, küçük kayıkların ise hala avlanabildiğini söyleyen balıkçı Muharrem Şahin, çeşitliliğin az olmasına rağmen balık tezgâhlarının dolu olduğunu söyledi. Balık severlerin balıksız kalmadığını belirten Şahin, “Av sezonu biteli yaklaşık bir buçuk ay oldu. Şu anda büyük kayıkların, fabrika türü kayıkların balığa çıkması yasak. Ufak kayıklar yine devam ediyor. Bunun yanı sıra olta balıkçılığı ve ufak ağ balıkçılığı var. İstavrit, hamsi, sardalya ve mezgit gelmeye devam ediyor. Yani her türlü balık geliyor şu an. İnsanlar ‘Balık sezonu bitti, yasak’ gibi şeyler diyor ama böyle bir şey yok. Ufak kayıklar avlanmaya devam ettiği için her türlü balık geliyor. Kimse balıksız kalmıyor, yine müşterilerimize balık getirip sunuyoruz” dedi.

“Ağustostan sonra fiyatlar düşmeye başlar”

Eskişehir Taşbaşı bölgesinde balıkçılık yapan Muharrem Şahin, balık fiyatlarının talep olmadığı için yüksek olduğunu belirtti. Kış aylarına oranla talebin azaldığını, sadece çok seven insanların balık aldığından bahseden Şahin, “Kış aylarına bakarak talep biraz düşük, bu da fiyatlara yansıyor. Talep az olduğu için fiyatlar biraz yüksek ama yine de seven insan alıyor, vazgeçemiyor balıktan. İstavrit 50, sardalya 40, levrek 120, çupra ise 90 liradan satışta. Ağustosa kadar böyle devam eder, daha sonra fiyatlar düşmeye başlar” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.