Dolar 32,4757
Euro 34,9765
Altın 2.433,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Antepfıstığı ve ceviz üreticilerine uygulamalı eğitim

ESKİŞEHİR’İN MİKRO KLİMA ALANLARINDAN OLAN MİHALIÇÇIK İLÇESİNE BAĞLI BEYKÖY’ DEKİ ANTEPFISTIĞI VE CEVİZ ÜRETİCİLERİNE AŞILAMA HAKKINDA BİLGİLENDİRME VE UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ.

Antepfıstığı ve ceviz üreticilerine uygulamalı eğitim
2

Eskişehir’in mikro klima alanlarından olan Mihalıççık İlçesine bağlı Beyköy’ deki Antepfıstığı ve ceviz üreticilerine aşılama hakkında bilgilendirme yapıldı, uygulamalı eğitim verildi.

Kurumsal Web Tasarım

Yörede bulunan üreticiler Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli Ziraat Mühendisi Dr. Gamze Kaya, Ziraat Mühendisi Mustafa Mutlu Aslan, Ziraat Mühendisi Zuhal Akkaya ve Mihalıççık İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Nurettin Özcan tarafından verilen eğitimde fıstık ve ceviz üreticileri budama ve aşı konusunda bilgilendirildi. Bilgilendirmenin ardından üreticilere budama, bakım ve aşı hakkında uygulamalı eğitim verildi.

Aşılamada kullanılacak göz seçiminde sağlıklı ağaçlardan alınan gözlerin tercih edilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca aşı kalemlerinin ve gözlerinin iyi oluşmuş sürgünlerden alınması gerektiği de belirtildi. Yapılacak doğru budama ve aşılamalarla verim ve kalitenin de artacağı üreticilere aktarılırken, 25 üreticinin katıldığı eğitim karşılıklı soru cevap şeklinde tamamlandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.