Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Annesi̇ni̇n Vasi̇yeti̇ni̇ Yeri̇ne Geti̇rmek İsterken Yeğeni̇ Tarafından Öldürüldü

Annesi̇ni̇n Vasi̇yeti̇ni̇ Yeri̇ne Geti̇rmek İsterken Yeğeni̇ Tarafından Öldürüldü
2

Afyonkarahisar’da yeğeni tarafından öldürülen amca olayında cinayetin detayları ortaya çıktı. Öldürülen amca H.K.’nin damadı, kayınpederinin annesinin vasiyetini yerine getirmek için yeğenini evden çıkarmak istediğini ve bu yüzden öldürüldüğünü öne sürdü.

Kurumsal Web Tasarım

Kasaplar Çarşısı’nda amcanın yeğeni M.K. tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü olayla ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Yeğeni tarafından öldürülen H.K.’nin damadı Z.E., olayın neden yaşandığını anlattı. Z.E., öldürülen kayınpederinin aylardır annesinin vasiyetini yerine getirmek için mücadele verdiğini kaydetti. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine olayı anlatan Z.E., “8 ay önce kayınpederimin annesi rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kayınpederin annesi, katili olan yeğeni M.K ile birlikte kalıyordu. Babaanne yatalak olmuştu. Kayınpeder evinde yer ve bakıcı ayarlamak için uğraşırken ona M.K. ve kardeşleri ‘Sen ayarlayana kadar biz 1 hafta babaannemize bakalım’ dediler. Daha sonra sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile iletişime geçip geçici vasiliğini aldıkları babaannelerini Emirdağ ilçesinde huzur evine yatırdılar. Kayınpederim H.K., savcılıktan aldığı vasilik belgesi ile annesini huzurevinden çıkartıp evine getirdi. Ancak 3 hafta sonra vefat etti” dedi.

“İzale-i şuyu davasını duyan yeğeni M.K., ise kayınpederimi bıçaklayarak öldürdü”

Damat Z.E., kayınpederinin tamamen annesinin vasiyetini yerine getirmek için uğraştığını ve bu yüzden de can verdiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Annesi vasiyet etti ‘beni huzurevine yatıranlara gereği yapılsın’ diye. Bu süreçte annesinin vasiyetini yerine getirmek isteyen H.K., vefat eden annesinden kalan tek malvarlığı Çavuşbaş mahallesindeki evi izale-i şüyu (ortaklığın giderilmesi) yoluyla satışını istedi. Ayrıca annesinden kalan 40 bin TL nakit parayı da eşit olarak imza karşılığıyla 4 kardeşe paylaştırdı. İzale-i şuyu davasını duyan yeğeni M.K., ise kayınpederimi bıçaklayarak öldürdü. Ortada ev sahibi kiracı ilişkisi yoktur, bir annenin vasiyeti vardır. Kiracıyım dediği evde 4 kardeşin de hakkı vardır. Öldürülen kayınpederimin amacı evi satıp para almak değil sadece annesinin vasiyetini yerine getirmekti” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.