Dolar 32,5456
Euro 34,9021
Altın 2.426,54
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Ankilozan Spondilit Tedavisi Var Mı?

Ankilozan Spondilit Tedavisi Var Mı?
2

Ankilozan spondilit omurgada ortaya çıkıp genetiksel olduğu düşünülen ve sebebi tam olarak bilinmeyen ağrılı bir hastalık çeşididir. Hastalığın ilerlemesi ile birlikte omurganın hareket kabiliyetinin azalması ve omurgada ciddi ağrılar oluşup omurganın bozulmasına neden olabilmektedir. Ankilozan spondilit hastalığının tamamen iyileşmesi sağlanamamaktadır. Fakat farklı yöntemlerle hastanın hayat kalitesi arttırılabilir. Erken zamanda müdahale ile hastalığın belirtileri ve neden olduğu ağrılar en aza indirilebilir. Dr. Ceyhun Nuri sitesi, ankilozan spondilit hasatlığında uygulamış olduğu tedavi ile hastalığın vermiş olduğu rahatsızlıkları en aza indirgemektedir.

Kurumsal Web Tasarım

Sağlıklı kişilerde bağışıklık sistemi vücutta inflamasyon geliştirip vücuttaki sağlıklı dokuları hastalıklara karşı korur, fakat ankilozan spondilit hastalarında ise bu inflamasyon dengesi bozulduğu için bağışıklık sistemi düşüktür.

Omurga Romatizması

Halk dilinde iltihaplı bel romatizması omurga iltihabı ya da omurga romatizması olarak bilinen ankilozan spondilit omurgada bulunan bazı küçük kemiklerin zamanla birbirleri ile kaynaşmasına neden olan bağışıklık sisteminin bozulması hastalığıdır. Pelvis grafilerinde direkt olarak eklemlerde görülen kemik değişiklikleri fark edilerek ankilozan spondilit tanısı koyulabilir. Fakat hastalığın erken dönemlerinde tanı için manyetik rezonans istenebilir.

Omurga Romatizması Belirtileri

Omurga romatizması tanısı genellikle romatoloji uzmanları tarafından konulmaktadır. Çoğunlukla ilk başvuru yakınması ise inflamatuvar bel ağrısı omurga romatizması tanısında en önemli ipucudur. Dr. Ceyhun Nuri sitesi, omurga romatizması teşhisi koyarken direk pelvis grafilerinde klinik bulgularla birlikte erken dönemlerde MR inceleme isteyebilmektedir. Siteden hizmet alabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.