Dolar 32,1779
Euro 34,9675
Altın 2.509,51
BİST 10.958,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 27°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
27°C
Hafif Yağmurlu
Çar 24°C
Per 18°C
Cum 20°C
Cts 20°C

Ankara İsg Kursu

Ankara İsg Kursu
2

Ankara İSG kursu temel iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğine uygun bir şekilde eğitim verir. Belirli  zamanlarda yenilenen eğitim süreci, çoğu farklı maksadı içerir. Çalışanların temel İSG eğitimlerine katılımı mecburidir. İşveren, çalışanların eğitim programına katılmış olması, belge düzenlenmesi ve  dosyaların hazır olması gibi birçok önemli sorumluluğu üstlenir. Temel İSG eğitimi çok tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinde her yıl olmak üzere verilir. 16 saat sürecek eğitim  boyunca çalışanların katılması zorunludur. Tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinde 12 saat süren eğitimler 2 senede bir defa olacak  şekilde yapılır.

Kurumsal Web Tasarım

Eğitimler çalışanların kavrayabileceği ve işine yarayacağı  biçimde uygulanır. Az tehlikeli sınıfta  bulunan işyerlerinde ise İSG temel eğitim süreci 3 senede bir 8 saat olmak şeklinde işlenir. Eğitimin yapılacağı mekan işveren tarafından seçilir. İşveren eğitime katılımın olması için gerekli araç ve gereçleri temin etmelidir. Ayrıca çalışanların eğitime katılıp katılmadığı, katılanların kişisel bilgileri, eğitim bittiğinde yapılan temel İSG sınavı sonuçları gibi bilgiler de işveren tarafından korunur.

İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı

Çalışanlar için verilen eğitimlerin ardından ölçme ve değerlendirme sınavı yapılır. Ölçme ve değerlendirme sınavının yapılmasını maksadı, çalışan  kişi tarafından konuların ne kadar anlaşıldığını test etmektir. İSG temel eğitim sunumu yapıldıktan sürece sonunda yapılan sınavın sonuçları da çalışan dosyasında bulunan belgeler arasında yer alır. Bu hususta çalışanlara verilen farklı eğitimler hakkında da Ankara İSG kursu sizlere bilgi verebiliriz. Çalışan işe başlamadan önce 2 saat sürecek şekilde işe başlama eğitimi verilir. İşe başlama eğitimine katılma zorunluluğu vardır. Bunların  haricinde çalışanlar için: Uzaktan eğitim, işe dönüş eğitimi ve ilave eğitim verilir.

İSG Uzaktan Eğitim Nedir?

Çalışanlar için en çok rağbet gören eğitimler arasında uzaktan yapılan eğitimler yer alır. İSG uzaktan eğitim internetten online verilir. Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitiminden ayrı bir şekilde verilen bu eğitim süreci, çalışanın kavrayabileceği şekilde verilir. Her çalışanın uzaktan eğitim sistemine giriş  yapması, sistemi kullanması ve gerektiğinde yeniden açıp izleyebilmesi öncelikli amaçtır. Uzaktan eğitim sisteminde de eğitimler bittikten sonra bir sınav gerçekleşir. Çalışanın eğitime katılıp katılmadığı, sistemde ne kadar süre beklediği, sınav sonucu gibi bilgiler işveren tarafından ne zaman istenirse görünebilir. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi alanında çalışanlara önemli sorumluluklar verilir.

  • Malzeme ve ekipmanların doğru bir şekilde kullanılması
  • Kişisel koruyucu donanımların kullanılması
  • İşbirliği içinde çalışılması
  • Başta işveren, İSG uzmanı ve işyeri hekimi olmak üzere kendilerine verilen görevlerin yapılması

İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri İle ilgili her türlü probleminiz için Kare Akademi ile iletişime geçebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sistem üzerinden iletişime geçip süreci başlatmaktır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Nedir?

İş sağlığı ve güvenliği sertifikasının nasıl alındığı bilgi vermeden önce kısaca özetlemek gerekirse; İş Güvenliği Sertifikası; İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı siz sıfatıyla çalışmak isteyenlerin gerekli koşulları yerine getirdikten sonra almış oldukları belgedir. İş sağlığı ve güvenliği mesleklerine olan talebin artması sonucu iş sağlığı ve güvenliği sertifikası daha çok basit iş aramalarında gerekli bir belge  durumuna gelmiştir. Ankara İSG kursu belgesi, kişilerin işyerleri ve tesislerde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak görev yapmalarını sağlayan bir belgedir. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası almak için İSG kursları gibi eğitim kurumlarında öğrenilen bilgiler kişilerin iş yaşantısı için son derece önemlidir. Bu bilgiler, iş sağlığı ve güvenliği profesyoneli alanında çalışanlar için sağlıklı ve güvenli çalışma şartlarına katkı sunar. Bu konuda Kare Akademi ile görüşebilirsiniz.