Dolar 32,3769
Euro 34,7725
Altın 2.403,47
BİST 10.154,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Az Bulutlu
Afyon
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 11°C
Paz 16°C
Pts 20°C

Aniden bastıran sağanak yağış günlük hayatı adeta felç etti

Aniden bastıran sağanak yağış günlük hayatı adeta felç etti
2

Eskişehir’de akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Yollarda su birikintileri oluşurken, bazı apartmanların alt katını da su bastı.

Kurumsal Web Tasarım

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün geçtiğimiz gün yaptığı uyarıların ardından, Eskişehir’in kent merkezinde sağanak yağış etkili oldu. Akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışın ardından bazı yollarda yoğun su birikintileri oluşurken, araçlar da ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçların ise yolda kaldığı görüldü. Ayrıca tramvay yolunda oluşan su birikintileri de seferlerin aksamasına neden oldu. Ekipler, tramvay yolunda temizlik çalışması yaptı.

Kısa sürede şiddetini artıran sağanak yağış sonrası vatandaşlar da sokaklarda mahsur kaldı. Kurtuluş Mahallesi’nde yardımsever bir vatandaşın mahsur kalan çocukları kaldırıma taşıdığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Karşıdan karşıya geçerken zor anlar yaşayan bir kadının düştüğü anlar da görüntülerde yer aldı.

“Bu sene hatırladığım dördüncü kez böyle oluyor”

Yaşadığı apartmanın önü ve giriş tarafı sular altında kalan Salih Tunç, yağışla birlikte sürekli su baskınının yaşandığını belirterek, “Şiddetli yağış haberlerini almıştık zaten daha önce. Burası Eskişehir’in Vişnelik Mahallesi, muhtarlığa gittiğin zaman Vişnelik’te oturmak bir ayrıcalıktır diyor ama görüyorsunuz ayrıcalık burada. Her yağmur burası, aynı Porsuk Çayı gibi oluyor. Alttaki evlere kadar sular girdi. Bu sene hatırladığım dördüncü kez böyle oluyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.