Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 21°C

Anadolu Üni̇versi̇tesi̇ Eği̇ti̇m Fakültesi̇nde Hi̇zmet İçi̇ Eği̇ti̇m Etki̇nli̇ği̇ Başladı

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde, “Çok kültürlü Öğretmen Yeterliliklerinin Harmanlanmış Öğrenme Ortamlarıyla Kazandırılmasına Yönelik Bir Hizmet İçi Eğitim Programı: Tasarım, Uygulama ve Değerlendirme” başlıklı TÜBİTAK 1001 projesinin yüz yüze eğitim ayağı açılış töreni gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Etkinliğe, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekan yardımcıları Prof. Dr. Handan Deveci ve Prof. Dr. Işıl Kabakçı Yurdakul, Proje Yürütücüsü/Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Güven ile çok sayıda akademisyen ve projede yer alan sınıf öğretmeleri katıldı.

“Çok kültürlü öğretmenlik ya da çok kültürlü ortamlarda çalışmak, dünyanın bir gerçeği”

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, çok kültürlü eğitim ve çok kültürlü eğitimle ilgili öğretmen yeterlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen bu proje için kendisini geliştirmek ve eğitim camiasına katkı sağlamak amacıyla gelen tüm öğretmenleri tebrik ederek, “Çok kültürlü öğretmenlik ya da çok kültürlü ortamlarda çalışmak, artık dünyanın bir gerçeği. Çok kültürlü ortamlarda yaşamaya alışmak, biz öğretmenler için öğretme süreçlerinin değerlendirmesi ve geliştirilmesi adına önemli bir adım. Bu sebeple proje sayesinde ortaya çıkan tüm ürünler hem öğretmenlere hem öğrenciler hem de akademik camiaya bilimsel fayda sağlayacak niteliktedir” ifadelerini kullandı.

“Kaliteli bir eğitim ve nitelikli bir öğretmen, her şeyi olanaklı hale getiriyor”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Güven, eğitim niteliğinin öğretmenlerin niteliğiyle doğrudan ilişkili olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Öğretmenlerin çeşitli nitelikleri kazanması için iki tane temel etken var. Birincisi hizmet öncesi eğitimde aldığı eğitim, ikincisi ise hizmet içinde birtakım mesleki gelişim etkinlikleri ile kendini gerçekleştirmesi adına aldığı eğitim. Düzenlemiş olduğumuz ’hizmet içi eğitim’ etkinlikleri de bu sebeple öğretmelerin gelişimine hem katkı sağlıyor hem de daha etkili sınıf ortamları oluşturmayı amaçlıyor.”

“Proje ekibinin hazırladığı online eğitimleri ve modülleri sıkılmadan tamamladım”

Proje sürecindeki deneyimlerini paylaşmak üzere açılış törenine katılan Gaziantep Alparslan İlkokulu Sınıf Öğretmeni Yasemin Kuru, projeyle ilgili duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Öğrencilerim için neler yapabilirim sorusuna cevap verdiğim bu proje kapsamında kendime çok fazla öğreti kattım. Proje ekibinin hazırladığı online eğitimleri ve modülleri sıkılmadan tamamladım. Özellikle, öğretmenler arasında oluşturulan tartışma platformları üzerinden fikir alışverişleri yürüttüm. Proje ekibinin hazırladığı interaktif dersler ve kitaplar ile sınıf içi uygulama örnekleri artık daha etkileyici bir hale geldi.”

9 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek olan proje etkinlikleri Eskişehir gezisi ve sertifika töreniyle son bulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.