Dolar 32,2830
Euro 34,6912
Altın 2.435,71
BİST 10.011,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 14°C

Altı Nokta Körler Derneği̇ Üyeleri̇ Kaldırım Konusunda Hassasi̇yet Bekli̇yor

Altı Nokta Körler Derneği̇ Üyeleri̇ Kaldırım Konusunda Hassasi̇yet Bekli̇yor
2

Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan, görme engelliler olarak özellikle kaldırım konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, “Halkımız tarafından kaldırımların bilinçsizce işgal edilmesinden kaynaklanan büyük bir sıkıntı yaşadığımızı belirtmek isteriz ve onları biz görme engellileri düşünmesini rica ediyoruz” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Başkan Erdoğan, Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında kendilerine destek verilmesini isteyen Başkan Erdoğan, “Görme engelliler, Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi olarak kendi halkımızdan da bu konuda hassasiyet ve duyarlılık bekliyoruz. Halkımız tarafından kaldırımların bilinçsizce işgal edilmesinden kaynaklanan büyük bir sıkıntı yaşadığımızı belirtmek isteriz ve onları biz görme engellileri düşünmesini rica ediyoruz. Sarı çizgiler bizim için önemli bir görev üstlenmektedir. Şehrimizde birçok kişi sarı yol kılavuzlarının ne anlama geldiğini bilmeden oraları işgal etmektedir. Sarı çizgilerin yol ve kaldırımda olmayışı, engelliler için işaret taşlarının olmaması, yerel yönetim tarafından kaldırımlarda bulunan yer ve yön işaretleri, elektrik trafoları ve kaldırıma park edilmiş olan araçlar bizlerin yürüme alanını yok etmektedir. Bizler görme engelliyiz fakat bu engelimiz bizim iş yerlerinde çalışmamıza engel değildir. Kamu kuruluşu ve özel sektör çalışma sahalarında bizler için sarı çizgi oluşturulması, bina içinin bulunan bütün engelli kardeşlerimizin rahat bir şekilde yürümesi ve hareket etmesi şeklinde dizaynının sağlanması, çalışma uyumunun bizleri düşünülerek gerçekleştirilmesi onlardan bir ricamızdır. Hiç unutmamamız gereken aslında bir saniye içinde engelli olunabileceği gerçeğidir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.