Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Akademi̇syenleri̇n Projesi̇ Kabul Edi̇ldi̇

AKADEMİSYENLERİN PROJESİ KABUL EDİLDİ

Akademi̇syenleri̇n Projesi̇ Kabul Edi̇ldi̇
2

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tavşanlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan (MYO) Doç. Dr. Ayşe Koçak Sezgin’in yürütücüsü olduğu “Şeker Hastalığı Kaynaklı Böbrek Hasarının Tedavisine Yönelik Araştırma Projesi” Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından kabul edildi.

Kurumsal Web Tasarım

Dr. Öğr. Üyesi Meliha Koldemir Gündüz, Öğr. Gör. Dr. Güllü Kaymak, Öğr. Gör. Elif Aydın, Doç. Dr. Ayşenur Değer, Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Aydın söz konusu projede araştırmacı olarak yer aldı.

Projelerinin amacından bahseden ve diyabet hakkında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Koçak Sezgin, “TÜSEB A grubu Acil Ar-Ge projelerinin amacı kısa süreli aşı, ilaç, tıbbi cihaz, tanı kiti gibi sağlık bilim ve teknolojileri ile ilgili alanlardaki projelerin desteklenmesidir. Diyabet (şeker hastalığı) böbrek hasarına yol açarak diyabetik nefropati hastalığının gelişmesine neden olabilir. Bu hastalık, takip ve tedavi edilmediği takdirde böbrek yetmezliği, en sonunda da yaşam kaybına yol açabilir. Diyabetik nefropati için etkin bir tedavinin planlanması ve yeni nesil ilaç kombinasyonlarının araştırılması hastanın yaşam kalitesi için mühimdir. Dolayısıyla, gerçekleştirilecek proje kliniğe yeni veri sağlama açısından önemlidir. Projenin tamamı üniversitemiz tarafından gerçekleştirilecektir” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.