Dolar 32,5893
Euro 34,7427
Altın 2.497,91
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Afyonkarahisar’da KBRN eğitimi ve tatbikatı

AFYONKARAHİSAR UMKE YILLIK FAALİYET PLANI ÇERÇEVESİNDE, AFYONKARAHİSAR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ İŞBİRLİĞİYLE, AFYONKARAHİSAR AFAD KOORDİNESİNDE, KİMYASAL BİYOLOJİK RADYOLOJİK NÜKLEER (KBRN) GELİŞTİRME EĞİTİMİ VE TATBİKATI DÜZENLENDİ.

Afyonkarahisar’da KBRN eğitimi ve tatbikatı
2

Afyonkarahisar UMKE yıllık faaliyet planı çerçevesinde, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi işbirliğiyle, AFAD koordinesinde Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) geliştirme eğitimi ve tatbikatı düzenlendi.

Kurumsal Web Tasarım

3 gün süren eğitim çerçevesinde konular teorik ve pratik olarak ele alındı. Eğitimin son günü, AFAD yerleşkesinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta 35 UMKE personeli, 7 AFAD personeli yer aldı. Tatbikat senaryo gereği, A fabrikasında meydana gelen kimyasal amonyak maddesinin sızıntısından etkilenen kişilerin hastane acil servislerine gelmesi, burada hasta dekontaminasyonun sağlanması canlandırıldı. Tatbikat esnasında C ve D tipi koruyucu ekipman kullanımına dikkat çekilerek nasıl kullanılacağı detaylı olarak anlatıldı. Eğitim ve tatbikata Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Güdücü de katıldı.

Eğitim ile ilgili veren Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Pala, her türlü kaza ve olumsuz durumlara ve sonucunda meydana gelebilecek KBRN olgusuna, her zaman hazır olmamız gerektiğini söyledi. Afet öncesi ve sonrası için yaşanabilecek komplikasyonları minimum seviyeye indirmek için eğitim ve tatbikatların kıymetli olduğunu belirten Pala tatbikatta yer alan bütün personele ve emeği geçenlere teşekkür etti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.