Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Afyonkarahisar’da 18 Mart programı törenle başladı

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ PROGRAMI KAPSAMINDA AFYONKARAHİSAR’DA DUALAR ŞEHİTLER İÇİN SEMAYA YÜKSELİRKEN, PROGRAMDA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ZAFERİN KAZANILMASINDAN ASKERİ DEHASI TAKDİR EDİLDİ.

Afyonkarahisar’da 18 Mart programı törenle başladı
2

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında Afyonkarahisar’da dualar şehitler için semaya yükselirken, programda Mustafa Kemal Atatürk’ün zaferin kazanılmasında ortaya koyduğu askeri deha ise bir kez daha takdir edildi.

Kurumsal Web Tasarım

Program kapsamında Afyonkarahisar Hava Şehitliğinde tören düzenlendi. Tören, İstiklal Marşı sonrası çelek sunmanın ardından yapılan saygı atışı ile başladı. Paşa Cami İmam Hatibi Yavuz Selim Yasan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden törende daha sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Üsteğmen Gülsün Kılıç yaptı. Kılıç, bugünün yani 18 Mart’ın şanlı Türk ordusunun Çanakkale’nin geçilemeyeceğini bütün dünyaya gösterdiği gün olduğunu ifade etti. Kılıç, “Şehitlerimizin isimlerini bu anlamlı günde bir kez daha yad ediyoruz. 107 yıl önce Çanakkale’de destansı bir zafer elde edildi. Bu zafer bütün imkansızlıklara karşı kazanıldı. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kahraman evlatlarının emsalsiz fedakarlığı ile kazanılmıştır. Bu zafer aynı zamanda milli mücadeleye ilham verip, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında önemli bir kilometre karesi olmuştur. Zafer, Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri bir deha olarak yaptığı muhakemeler ile öne plana çıkmıştır” dedi.

Protokol şehit aileleri ile mezarlara karanfil bıraktı

Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, askeri erkan, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Tören İl Müftüsü Sinan Kazancı’nın duasının ardından sona ererken, tören bitiminde protokol üyeleri şehit aileleri ile birlikte şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.