Dolar 32,5869
Euro 34,7988
Altın 2.513,75
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Afyonkarahisar’da 150 çocuk 124 koruyucu aile himayesinde

AFYONKARAHİSAR AİLE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRÜ BEKİR YÜMLÜ AFYONKARAHİSAR’DA 124 AİLENİN KORUYUCU AİLE OLDUĞUNU VE 150 ÇOCUĞUN KORUYUCU AİLE PROGRAMINDAN YARARLANDIĞINI KAYDETTİ.

Afyonkarahisar’da 150 çocuk 124 koruyucu aile himayesinde
2

Afyonkarahisar Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümlü, Afyonkarahisar’da 124 ailenin koruyucu aile olduğunu ve 150 çocuğun koruyucu aile programından yararlandığını kaydetti.

Kurumsal Web Tasarım

Afyonkarahisar Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümlü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında İl Genel Meclis üyelerine bir sunum yaptı. Burada özellikle koruyucu aile programına değinen Yümlü, kendi anne ve babasına gidemeyecek çocuklara koruyucu ailenin birer yuva olduğunu kaydetti. Bekir Yümlü, “Çocuğun istediği anne ve babadır. O yüzden koruyucu aile kendi anne ve babasına gidemeyecek olanlara yuva, anne-baba sağlama işledir aslında. Burada söylenen şey ben kendi anne ve babamı göremedim, onun dizine, omuzuna yatamadım ama bu işi sen bana yaptın diyor ve anne baba özlemini gidermiş oluyor. İkinci bir boyutu da şu; böyle güzel hizmet alan çocuklarımız yarın kendileri de güzellikleri yansıtmaya aday insanlardır. Ama öbür türlü olunca sadece kendi başına ve devlet kurumlarında kalınca bazı şeylerden mahrum olduğu için bu güzel duyguları, bu güzel hasletleri kazanamayabilir. O açıdan koruyucu aile modelini biz gerçekten çok önemsiyoruz. Afyonkarahisar’da 124 ailedeki 150 çocuk şu anda koruyucu aile himayesinde. Evlat edinme işlemleri de yapılıyor. Tabi bu işlem daha uzun olduğu için 1 yılı aşkın deneme süresi ve rıza aranmama gerekçesiyle mahkeme kararı da söz konusu olduğu için daha uzun sürebilir” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.