Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Afyonkarahisar tarihi Kasaplar Çarşısı 42 yıldır restore edilmeyi bekliyor

STANBUL’UN ET İHTİYACININ 4’TE 3’NÜN KARŞILANDIĞI AFYONKARAHİSAR TARİHİ KASAPLAR ÇARŞISI BUGÜNLERDE CAN ÇEKİŞİYOR. UZUN YILLARDIN RESTORE EDİLMESİ KONUŞULAN ÇARŞIDA DÜKKÂNLAR BİR BİR BOŞALDI VE ŞUANDA SADECE 3-5 ESNAF FAALİYET GÖSTERİYOR. ESNAF 42 YILDIR RESTORE EDİLMESİ KONUŞULAN ÇARŞIDAN UMUDUNU KESTİĞİNİ BELİRTTİ.

Afyonkarahisar tarihi Kasaplar Çarşısı 42 yıldır restore edilmeyi bekliyor
2

İstanbul’un et ihtiyacının 4’te 3’nün karşılandığı Afyonkarahisar tarihi Kasaplar Çarşısı bugünlerde can çekişiyor. Uzun yıllardın restore edilmesi konuşulan çarşıda dükkânlar bir bir boşaldı ve şuanda sadece birkaç esnaf faaliyet gösteriyor. Esnaf 42 yıldır restore edilmesi konuşulan çarşıdan umudunu kestiğini belirtti.

Kurumsal Web Tasarım

Afyonkarahisar tarihi Kasaplar Çarşısı esnafı yaklaşık yarım asırdır restore edilmeyi bekliyor. Uzun yıllardır dökülmeye başlayan Kasaplar Çarşısı’nda bir zamanlar iğne atsan yere düşmüyordu. Küçük küçük dükkânların bulunduğu çarşıda dükkân sahiplerinin bir araya gelememesi ve yerel yönetimlerin konuya el atmaması nedeniyle restorasyonu rafa kaldırıldı. Son demlerini yaşayan Tarihi Kasaplar Çarşısı’nda yüzlerce kasap esnafından sadece 3-5 dükkân kaldığı gözlenirken onlarda sucuk ve sakatat satarak ayakta kalmaya çalışıyor. Kendilerine sahip çıkılmasını isteyen esnaflar harabeye dönen çarşının biran önce restore edilmesini istiyor.

Kasaplar Çarşısı’nda yıllardır esnaflık yapan Adalet İnanır, “Hiç ilgilenen yok, kendi kaderiyle baş başa kaldı bu çarşı. Restorasyon istiyoruz ama olmuyor. Çarşıda işler bitik bitik. Burada kimsenin işi iyi değil. Akşama kadar bekliyor esnaf emekli olduğu için ikindin kapatıp gidiyor” diye konuştu.

“42 senedir yenilenecek”

Çarşıda 40 yıldır esnaflık yapan Mustafa Dursun ise, “50 yaşındayım, 42 senedir yenilenecek. Bizim burası şahıs yeri, buralar yenilenmez. 5 metre dükkân var burada, 3 metre dükkân var burada, birleştiremediler. Birleşmediği için de buralar yenilenmez. Türbe gibi burayı falanda restore ederse ancak o zaman olur. Biz köylüyü şehirden kovduk. Köylü buraya gelmedikten sonra bu çarşı bitti” dedi.

“Eskiden iğne atsan yere düşmezdi”

Dükkânların boş kaldığını belirten Ramazan Kocabıyık ise, “Burası restore edilsin daha iyi olur. Müşteri gelir, kocaman çarşı boş. Dükkânlar boş, eskiden böyle miydi? Eskiden iğne atsan yere düşmezdi. Benim çocukluğum burada geçti. Eski tadı yok. Keşke temizlensin, biz de isteriz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.